Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не познавайки дипломатическия протокол и без да си направи труда да го провери, той почнал да досажда на висшите кадровици на Външно, разказаха от министерството и парламента.

Първоначално Сидеров причакал в парламента зам.-министъра на външните работи Милен Люцканов. “Никой не ме е питал какво се е случило, преди да пише такива бележки! Това външно министерство на Турция ли е или на България?”, питал Сидеров, споделиха парламентаристите.

След като разбрал, че началник-кабинетът Валери Рачев е наредил изготвянето на споменатата паметна бележка, Сидеров не подминал и него. “В типичния си стил той се обади по телефона да държи сметка и на Рачев”, разкриха източници от подчиненото на Николай Младенов ведомство.

По думите им разговорът не се увенчал с успех за атакиста. Тогава Сидеров решил да занимава с недоволството си и самия министър Младенов, като дори се похвалил, че между двамата ще има среща.

“Информация за такава среща при нас няма”, категорични бяха от пресцентъра на Външно. От “Атака” признаха, че това “пренебрежително” отношение на Младенов окончателно вбесило Сидеров. Седмица след скандала с паметната бележка ядът на шефа на “Атака” така и не утихнал и той се заяде публично с шефа на Външно. Парламентарната група на “Атака” направи “сечено” на Младенов и не гласува за подкрепа от страна на България за еврочленството на Сърбия.