Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може да се каже, че да отидеш да гледаш на живо банда, създадена в ютюб, винаги е нож с две остриета. В повечето случаи, когато се срещнеш с някого, с когото си се запознал онлайн, оставаш крайно разочарован. Но не така стоят нещата с Postmodern Jukebox. Групата, формирана от пианиста Брадли Скот, прави страхотния скок от брилянтност в нета до чудо на сцената.
Пътят до това съвършенство е дълъг. Скот завършва джаз в университета в Хартфорд. През 2009 г. изнемогващият пианист започва да пуска свои клипове в ютюб, а успехът му идва 6 години по-късно с Postmodern Jukebox. Бандата започва всяка седмица да качва нов кавър на някоя мейнстрийм песен, заснет в дневната на Скот, и само за няколко часа успяват да съберат няколко милиона гледания. А стилът им? Най-вече чист джаз и суинг.
За краткото си съществуване групата успява да впечатли повече от 425 милиона зрители и са спечелили близо 1,8 милиона субскрайбърс.
А как да не отидеш да ги гледаш на живо? Те са страшно енергични, винтидж, стилни и със сигурност бедрата ще ви болят от танци след една вечер, прекарана в компанията на музикантите на Брадли Скот. Те успяват да пречупят всяка една песен през своя ретро стил - от Бритни Спиърс през “Гънс енд роузис”, та чак до Майли Сайръс. Истина е, че част от кавърите звучат дори по-добре от самия оригинал.
Брадли е геният зад проекта, но важни са и останалите музиканти зад гърба му. Групата има 4-ма вокали - Ариана Савалас, Робин Адел Андерсън, Мая Сайкс и Вон Смит. Магията и химията, която те имат помежду си на сцената, винаги успява да омае публиката.
Не виждаш често добре балансирана група от млади и стари, събрани в името на музиката. Младите са фенове на мелодиите, които чуват по радиото, а възрастните изпитват носталгия и сантименталност към изминалите музикални времена. Способността на Postmodern Jukebox да вдъхва нов живот на популярните песни в своя ретро стил определено успява да намали пропастта между двете поколения.
Музикантите на Брадли Скот са брилянтни. А създадената в онлайн пространството група е дори по-добра на живо. Postmodern Jukebox са чисто забавление, което няма да съжалявате да видите на 31 май в НДК.