Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Брат ми ще умре млад... преди да му дойде времето, и то от сърдечен удар”, казва полусестрата на певеца

С
ветът загуби поредното си величие тази година, след като Принс беше намерен мъртъв в имението си Пейзли парк в щата Минесота.
Принс Роджърс Нелсън е роден през 1958 г. в Минеаполис. Той е смятан за един от най-великите музиканти на всички времена. Печелил е 7 награди “Грами”, има един “Оскар” и един “Златен глобус”.
Той се превръща в световно явление през 80-те и 90-те години на миналия век. Създава свое собствено музикално движение с уникалното смесване на поп, фънк и рок музика. Една от най-популярните му песни е Purple Rain.
Все още тънем в неведение какво уби звездата,
но със сигурност се знае, че той не е починал вследствие на самоубийство или травма. За да бъдат оповестени резултатите от аутопсията, ще бъдат нужни 4 седмици.
Макар че е приет в болница дни по-рано, певецът казва: “Изчакайте няколко дни, преди да започнете да се молите”, и напълно отхвърля слуховете, че здравето му е влошено.
Въпреки това приятелите му твърдят, че в последните дни на своя живот Принс изглежда блед, извън обичайната си форма. Според съпруга на сестра му Тука Нелсън той е работил 154 часа без почивка. Това прави 6 дни и половина с липса на сън.
Всъщност пет дни преди да потресе света със смъртта си, Принс колабира в частния си самолет. Пилотът му е принуден да кацне аварийно, съобщавайки по радиото, че на борда има мъж в безсъзнание.
Певецът е приет в болница. Лекарите установяват, че е предозирал с медикаментите,
които приема
Съветват го да остане в клиниката за наблюдение поне 24 часа, но той решава да продължи пътя си към Атланта.
По-голямата част от хората, които са познавали Принс отблизо, казват, че напоследък не са го виждали да се мотае дрогиран или да взема нещо друго освен аспирин. Близък на семейството обаче твърди, че той често е прекалявал с обезболяващите, които са и най-вероятната причина за гибелта му. Според разследващите Принс е приел много голямо количество “Персосет”. Лекарство, за коего много хора споделят, че то ги държи будни, особено в комбинация с други медикаменти. Именно то най-вероятно е причинил
6-дневната инсомния
на певеца и е накарало разследващите да се заемат най-вече с неговата медикаментна история.
Сред всички тези неясноти се появи и мъж, който твърди, че е
снабдявал Принс с дрога
Дилърът казва, че звездата използвал много силни опиати през последните 25 години. Въпросният човек с псевдоним Доктор Д споделя още, че в периода 1984-2008 г. музикантът е похарчил близо 28 хиляди паунда за шестмесечни доставки на опаковки “Фентанил” и хапчета “Дилаудид”.
Смъртта му прилича много на тази на Майкъл Джексън. Веднага след кончината на Принс полицията се зае да търси лекарите, които са предписвали медикаментите на звездата, защото приятелите му подозирали, че именно Конрад Мъри, медикът, обвинен за кончината на Краля, е лекувал и Принс.
След себе си освен часовете велика музика Принс оставя и огромно наследство
Милионите му ще се разпределят между всичките му роднини, след като най-вероятно Принс не е оставил завещание. Певецът има една родна сестра и шестима полубратя и сестри. А лилавото му имение ще се превърне в музей. Според бившата му съпруга това е било негово желание още приживе. Дори сам е събирал различни предмети от турнетата и пътуванията си. В един определен коридор от сградата Принс е събрал всичките си награди, а на стената виси портрет на него, звездите, които са го вдъхновили, от едната му страна и тези, които са имали изпълнения заедно с него, от другата.
Но скърбящите фенове на Принс не се интересуват от това къде ще отидат парите му или точно какво е убило идола им. За тях болката от гибелта на идола им е прекалено голяма. Хиляди изпратиха музиканта с флашмобове, лилави балони и сълзи. А продажбите на музиката му скочиха рязко. Факт, който доказва, че великите звезди понякога струват повече мъртви, отколкото живи.