Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Легендата Себастиен Валиела се преоблича като пожарникар, за да проникне в жилището на поредната си жертва

Наричат го последния мохикан в световната папарашка журналистика. Самотен вълк, който разполага с адресите на почти всички звезди от световния шоубизнес и политика. Себастиен Валиела е този, който разклаща личния живот и професионалното реноме на двама френски президенти.

Годината е 1994 Любимецът на всички французи Франсоа Митеран се среща с младо момиче пред ресторант "Дивелек" в Париж.

15-ина спецполицаи

оглеждат целия периметър и не дават пиле да прехвръкне. И все пак на около 100 метра от президента две момчета правят нещо доста необичайно. Единият е застанал неподвижно с разкрачени крака и се прави, че просто си стои и зяпа. В един момент вторият момък ляга между краката му и насочва 500-милиметровия си обектив към Митеран, правейки няколко качествени кадъра. Благодарение на тях на бял свят е изкарана извънбрачната дъщеря на 77-годишния президент – Мазарин Пенжо.

Папарашките снимки на 19-годишното момиче и нейния популярен татко са публикувани в сп. "Пари мач" и отзвукът е огромен

Авторите на сензацията са именно Себастиен Валиела и неговият партньор Пиер Сюю. Тогава и двамата са на по 20 години, но това не им пречи да направят една от най-големите сензации на века. Впоследствие пътищата на двамата фотографи се разделят, но Себастиен е този, който продължава да прави папарашки снимки, превръщайки се в истинска легенда в бизнеса. В интерес на истината той е един от малкото папараци, които са се решили да се покажат на света. Колегите му в Англия много мразят публичността. Една от местните легенди две седмици виси ден и нощ на едно дърво само и само да снима лейди Даяна, докато излиза от вкъщи. Накрая упоритостта му се увенчава с успех, въпреки че е принуден да уринира в бутилка. След това снимките вдигат достатъчно шум, но за папарака нищо не се чува. Той обаче е прибрал такъв хонорар, че съвсем спокойно може в следващата половин година да си живее царски на някоя яхта и да събира сили за следващия си престой сред клоните на дърветата.

Много от колегите му в Англия

ползват прякори,

за да се пазят от гнева на жертвите си. Такъв е британският папарак Дени Бой, който прави прочутите снимки на Бритни Спиърс пред дома на бившия й съпруг Кевин Федърлайн. Обръсналата се нула номер певица забелязва фотоапарата и налита на собственика му с чадър, а след това си излива гнева и върху колата му. Дени не губи присъствие на духа и започва да натиска копчето на камерата си. В действителност той е страхотен късметлия, тъй като е един от стоте фотографи на популярна агенция, които се редуват, за да преследват Бритни. Впоследствие Дени продава фотосите за 250 хил. долара и прибира още 40 хил. в зелено от продажбата на колата си, която е сериозно пострадала от чадъра на Бритни. 

Французинът Себастиен Валиела потвърждава, че занаятът му е доходоносен, но и особено труден. През 22-годишната си кариера той прави какво ли не, за да се докопа до известните. Веднъж дори се дегизира като пожарникар, за да проникне в жилището на поредната си жертва. 

"В Европа е доста трудно да си папарак. В САЩ е съвсем друго. Там свободно преследваш известните по улицата. Може и да ти се нахвърлят, но от това също става хубава история в снимки, която след това ще бъде продадена на добра цена", разказва известният фотограф. 20 години след неговия удар с незаконната дъщеря на Митеран той е човекът, щракнал любовната авантюра на Франсоа Оланд и актрисата.

Кой е най-мразеният американски папарак - разберете от хартиеното издание.