Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Cпредстоящата премиера на новия сезон на "Игра на тронове" все повече и повече факти около сериала вълнуват феновете му, а вълнението им достига своя връх.
След толкова много време на чакане зимата вече е пристигнала на прага ни, а ние спокойно можем да съберем на едно място всичко, което ще се случи в сезон шест на сериала. От имената на епизодите до най-обсъжданата тема - ще живее ли Джон Сноу, или не, тук е мястото да ви кажем, че е време да спрете да четете, ако искате да останете изненадани от предстоящите събития в "Игра на тронове".
Заглавия на епизодите
Засега официално HBO е потвърдил заглавието само на първия епизод - "Червената жена". А както се случи и миналата година, интернет сайтове пуснаха имената на следващите два - "Дом" и "Клетвоотстъпник".
За жалост "Дом" може би не говори нищо на почитателите на сериала, след като заглавието може да се отнася за всяко от децата Старк и Зимния хребет или Кастръли Рок за един от Ланистърс. Дори може да се отнася за Денерис, намерила своя дом сред Дотраките.
От друга страна, е почти сигурно е, че "Клетвоотстъпник" се отнася за Бриен. Преди няколко сезона тя даде клетвата да се грижи за децата Старк, а в същото време мечът й също носи името "Клетвоотстъпник".
Какво видяхме досега
Седмици преди началото на сезон шест HBO публикува клипове със сцени от първия епизод. Един от тях показва Санса Старк и Теон, които бягат от Зимния хребет. Кадърът е директно продължение от момента, в който те скочиха от стената на замъка в последния епизод на сезон пет.
Другият клип включва роднините и любовници Церсей и Джайм Ланистър, които оплакват загубата на дъщеря си.
Не на последно място Денерис е бутана от един от Дотраките към вероятно колибата на техния вожд.
Жив ли е Джон Сноу
Вероятно помните, че в сезон пет Джон Сноу беше намушкан около 15 пъти в гърба, а смъртта му втрещи феновете и моментално предизвика обсъждането на безкрайно много спекулации и теории.
Според актьора Кит Харингтън, който влиза в ролята на Джон, героят му определено е мъртъв. Той обяснява, че в бъдещите епизоди ще играе само труп, а трейлърът на сезона го потвърждава.
Въпреки това на края на клипа се вижда как Сер Дейвос защитава тялото на Старк, а кой би бранил вече мъртъв човек?
Всички очакват, че Мелисандра ще върне Джон Сноу обратно към живота, както сме виждали други Червени свещеници да правят в предишни епизоди. Но актрисата, която влиза в ролята на Мелисандра - Карис ван Хоутън наскоро споделя в интервю: "Страхувам се, че трябва да разочаровам много хора. Знам, че той е доброто, което искаме в този луд свят. Аз, майка ми и сестра ми също искаме той да се върне страшно много. Но Мелисандра никога не е връщала никого обратно съм живота. Защо трябва да е тя?"
Но феновете се питат защо тогава първият епизод носи името "Червената жена", ако нищо специално като това да върнеш важен за сериала герой обратно към живота няма да се случи с героинята на Хоутън.
Герои, които ще се завърнат
След като отсъстваше през сезон пет, Бран се завръща, и то с доста важна роля. На една от премиерните снимки от сезона можем да видим героя на Айзък Хемпстед-Райт да стои до Триокия гарван, който прилича все повече на човек.
Чичото на Кейтлин Старк също се връща в шоуто. Той последно се появи на Червената сватба. Това определено значи завръщане в Ривъррън, който последно беше под обсада.
Актьорът, който играе Джайм Ланистър, пък беше забелязан да снима в Ирландия. Навярно героят му е пратен там на мисия от неговата сестра.
Доста шумни са и слуховете, че и Нед Старк ще се завърне в шоуто. Навярно обаче само във флашбак на предишни събития.
Кой няма да се върне
в шоуто
Станис също няма да се върне на екрана. Макар че не видяхме смъртта му, актьорът Стивън Дилейн говореше за ролята си само в минало време.
Нови герои?
Доста нови герои ще се появят в "Игра на тронове". Според различни източници сезон шест ще развие вече позабравената история на Грейджой и Юрон Грейджой и най-накрая ще станем свидетели на появата му.
Британската актриса Мелани Либърд пък беше избрана за ролята на още един Червен свещеник. Тя ще следва стъпките на Мелисандра. Според предишно изтичане на сценария Тирон среща Червен свещеник в Меерен.
Ще разберем ли коя е майката на Джон Сноу
Друг въпрос, който дълго беше разискван в социалните мрежи, ще получи своя отговор съвсем скоро. Твърди се, че Джон Сноу не е син на Нед Старк, а всъщност сестрата на Нед Лияна Старк и Регар Таргариен го свързват с Денерис.
Ще изпревари ли сериалът непубликуваните книги
Въпреки че сценаристите се опитват да го прикрият, шоуто ще развали някои огромни обрати в историята на книгите. Джордж Мартин вече е споделил някои важни сцени от предстоящата за издаване "Ветровете на зимата", като това коя е майката на Джон Сноу, със сценаристите.
Кой още ще умре
Навярно всички. Или ако не всички, то поне повечето герои. Трейлърът на сезон шест показва мъртвешки изглеждащите лица на почти всички, включително и на Тайрон. Също така сценаристите го определят като "най-кървавия досега". Засега е сигурно само, че Санса остава жива накрая.