Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оспорва на жените правото на собственост над телата им.

Дарюш Вализаде, известен в интернет като Рюш Ви, е американски писател, блогър и активист от смесен арменско-ирански произход. Той разпространява антифеминистките си идеи и е основател на движението “Неомъжественост”.
На 36 години е и има 15 себеиздадени книги, които се осъждат масово като наръчници за изнасилване от медиите, гражданите и политиците в държавите, за които пише. Хвали се с изказвания от рода на “Жената за мен няма никаква стойност, докато не докаже обратното”.
Въпреки че има диплом на микробиолог, Рюш Ви напуска работата си и се отдава изцяло на истинската си страст - насаждането на омраза към женския пол. Първо открива блог с името “Ерген от Вашингтон”. През 2007 г. вече решава, че има достатъчно последователи, за да издаде първата си книга “Чукане”. После тръгва на околосветско пътешествие, за да събира материал за следващите си книги “Да изчукаш Колумбия”, “Да изчукаш Исландия”, “Не чукай Дания”, “Чукай Полша” и други.
Когато НЕ значи ДА
Блогърът два пъти е споделял, че е извършвал сексуални актове, които биха били сметнати за изнасилване от много хора, но все пак отрича да са били такива. Самопризнанията са направени в собствения му блог, но бързо са премахнати от самия него. Рюш разкрива, че ако се появят видеоматериали от който и да е от тези случаи, би имал големи неприятности. Пише, че се е налагало да използва сила, за да удържа жените, които са се съпротивлявали на проникването и многократно повтаряли “не”.
Вализаде твърди, че след тези инциденти е имал и други полови контакти със същите момичета. Неговата теория е, че
има един момент,
след който връщане няма
След като жената е отишла в дома на мъжа, съблякла се е и е в легнало положение, не може да очаква той да се спре по простата причина, че той вече е неспособен да контролира естествените си желания.
Вализаде не само подкрепя и рекламира изнасилването, но смята, че по този начин се утвърждава ролята на силния пол в модерното общество, което според него има сериозни пропуски в това отношение.
Дори е публикувал наръчник за това какво всъщност означава женското “не” в различните ситуации:
“Не”, когато се опитваш да свалиш връхните й дрехи, означава “Трябва да ме възбудиш още малко”.
“Не”, когато се опитваш да свалиш бельото й, означава “Опитай пак след 3 минути, не се отказвай”.
“Не” точно преди извършването на половия контакт означава “Да, нямам търпение”.
Авторът твърди, че единствената дума, която може да означава “не”, е “спри”. В този случай не си направил нещо както трябва.

Още за тази скандална история четете в хартиеното издание на "168 часа".