Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стев Гоури бил обран часове преди да потъне в река Рейн

Малкото момче от гетото умее да спира и да дриблира с топката. Правилният наставник вижда таланта на хлапето и го кани да се пробва в местния отбор. След това идват други опитни мъже и отвеждат малчугана в богатата Европа, където го правят футболна звезда и буквално го позлатяват.

Не е ли това мечтата на всяко едно хлапе на тази земя, което по рождение е обречено на мизерия, но променя съдбата си с двата си ужасно талантливи крака. Точно такава е историята на някогашния младок от Кот д'Ивоар Стев Гоури. За него обаче приказката не приключва с хепиенд. Да,

той успява да се измъкне

от беднотията,

след това пристига в Европа и живее царски като всички останали играчи на големите еврограндове. Но някъде по пътя нишката се къса и Гоури започва да пропада надолу.

Нощният живот, пиенето и жените го тласкат към пропастта. Гоури започва да пропада с бързи стъпки надолу, за да се озове накрая на дъното на река Рейн.

Случаен очевидец вижда изплувалото тяло на 1 януари и звъни в полицията. Пристигналите на мястото ченгета сравнително бързо установяват, че става въпрос за бившия играч на "Уигън" и "Борусия" (Мьонхенгладбах). Още на 12 януари роднините му търсят помощ от органите на реда, след като африканецът сякаш потъва вдън земя. За последно го виждат жив на коледното парти на отбора му "Щайнбах" от шеста германска дивизия.

Гоури изглежда

като всеки друг път

Пие наравно с останалите съотборници, шегува се с тях, прави планове за новата 2016 г. Около полунощ играчът обявява, че отива на друго парти, и напуска дискотеката. След това следите му се губят. На следващия ден роднините му решават, че се е запил твърде тежко и спи непробудно при някого от многобройните си приятели. Когато той не се обажда и на по-следващия ден, близките на играча уведомяват полицията. Ченгетата си вършат съвестно работата, но от футболиста няма и следа до мразовитата сутрин на 1 януари, когато тялото му е извадено от реката.

Полицаите твърдят, че

няма видими следи

от насилие

Според тях удавникът е погълнал огромно количество алкохол, смесен обилно с наркотици, и това е единствената причина той да падне в ледените води на Рейн. Разследващите не могат да дадат категорично обяснение как така купонджията се е озовал в толкова опасна близост до реката. Засега не се е намерил и свидетел на случката, който да разкаже какво точно се е случило.

Въпреки това ченгетата не отстъпват от тезата си за нещастен случай, предизвикан от употребата на опиати. Не такова е мнението на роднините на Гоури.

Те настояват за по-старателно разследване, тъй като не вярват техният близък да е изпаднал в толкова безпомощно състояние, че да се удави по изключително нелеп начин. Другото им голямо притеснение е свързано с огромна сума пари, които са изчезнали от апартамента на удавника.

"Стев държеше много пари у дома. Лично съм ги виждал. Беше изтеглил от банката, за да има достатъчно за новогодишните празници. Не е вярно, че е вървял към фалит, както писаха медиите. Напротив, имаше си достатъчно спестявания. Искам да знам кой точно открадна парите и кога го е направил. Излиза, че това е станало след смъртта на Стев. Тази следа трябва да бъде проверена", категоричен е братовчед да котдивоареца. Той признава, че

Гоури е направил грешката да се забърка с лоша компания

през последните години. Новите му приятели лесно го подхлъзнали към безкрайните купони и употребата на наркотици. Нощните подвизи неминуемо се отразили върху спортната форма на защитника, който след 2012 г. така и не успява да намери най-оптималната си спортна форма. Гоури напуска Англия и стига до шеста дивизия на Германия, а в последно време обмисля сериозно дали да не се откаже от футбола. Близките му обаче отричат той да е бил депресиран от лошия край на кариерата си.

"Стев игра в големия футбол, видя какво е и вече мислеше какъв бизнес да започне със спестяванията си. Обмисляше и дали да не изкара треньорски лиценз. Точно преди Нова година планираше да си

дойде в Париж,

където живеят повечето му роднини. Искаше да играе футбол с приятелите от махалата, да ходи на кино, беше доволен от живота си и няма никаква причина да се самоубие", твърди роднина на африканския спортист. В германските медии се промъкна и тезата, че той е бил изоставен от любимата си жена и може това да го е подтикнало към необмислени действия. Засега този сценарий не може нито да бъде потвърден, нито да бъде отхвърлен категорично. Най-вероятно смъртта на Гоури ще си остане загадка и всички ще трябва да приемат официалната версия за нелеп нещастен случай.