Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сега е мъка и по-добре няма да става след ритуалното самоубийство на “Литекс”, ЦСКА и “Локо”-то

Случи се една беля в "А" група и всички решиха, че това е краят на света и по-лошо не може да стане. Но се оказа, че може. Случиха се втора, трета, четвърта... много бели. Всяка по-неприятна от предишната. Няма смисъл да бъдат изброявани една по една, феновете ги помнят достатъчно добре.

По-удачно ще е да се погледне крайният резултат. Тотално разбит финансово и морално ЦСКА, смачкан напълно "Локо" (СФ), съсипан насила "Литекс". Това са три важни отбора за българския футбол. Без тях не може. Който и каквото да говори, без тях първенството е слабо и лишено от интрига. Със сигурност и феновете на "Левски" или поне нормално мислещите сред тях не се радват, че техните два отбора ще водят битка за титлата. Така и не стана ясно защо играчите на "Левски" се радваха с публиката, след като Стойчо Стоилов извади "Литекс" от

онзи скандален мач

Нито бяха победили с честни средства, нито имат някаква полза от тази уникална глупост на ловчанлии, за която сигурно ще четат децата с.ед десетилетия в учебниците по история.

Сега "Литекс" отиват при ЦСКА и софийското "Локо" в десета глуха. И трите отбора са сериозно заплашени да спрат въобще да съществуват. Най-сигурно е това за "Литекс". На боса им в сянка Гриша Ганчев този отбор просто не му трябва повече. Сега той е загледан в съдбата на ЦСКА, който управлява и според официалните документи. Ганчев просто изхвърли ненужния отбор като мръсен парцал. Не го трогнаха нито медалите, нито купите, нито хубавите мачове в евротурнирите. За феновете най-малко го е еня. Те и без това в Ловеч така и не се научиха да ходят и да плащат по пет или шест лева, за да

гледат футбол на живо

"Литекс" го зачеркнахме и сигурно повечето футболни фенове ще го прежалят лесно, но съвсем друга е работата с ЦСКА. Там действа синдик, който отписа огромна част от задълженията на клуба. 10-15 млн. сякаш се изпариха с магическа пръчка. Но прецаканите кредитори сега ще се жалват в съда и ако там уважат претенциите им, нещата за "червените" ще станат отчайващи, ако това въобще е възможно на фона на сегашното им положение. Вече стана ясно, че няма да има сливане с отбор от "А" група. И другите врътки на Гриша Ганчев не успяха и ЦСКА продължава да е клуб с многомилионни дългове, които никой не иска да плати. При това положение те могат да играят за неопределено време във "В" група.

Дали пък третото ниво на българския футбол няма да стане по-интересно от елита, ако ЦСКА, "Литекс" и "Локо"-то

си останат "на село"

и завържат люта битка с останалите бойки тимчета там.

Може и да е атрактивно като идея, но е безполезно за българския футбол. "А" група все повече намалява и накрая ще вземат да останат шест отбора, които да играят по пет пъти един срещу друг, за да се запълни програмата. Играчите в елита си знаят и кътните зъби - няма с какво да се изненадат. Няма атрактивни юноши, няма скъпоплатени чуждестранни звезди, няма и някакъв ентусиазъм. Всичко си върви мирно и тихо в очакване на новия шампион. Но дори и тогава няма поводи за радост. Защото победителят трябва да играе в евротурнирите. А там миналата година ни спипаха по бели гащи. След уникалните успехи на "Лудогорец" на международната сцена всички очакваха силна година за българския футбол в Европа. Вместо това получихме силен шамар, който още пари на бузата.

Всички бяха напляскани

още на старта и се прибраха тихомълком у дома. Не спечелихме никакви точки за клубния коефициент, което означава, че ни чакат още по-тежки съперници през лятото. Значи пак ще ядем шамари и пак ще чуем любимото заклинание: "Паднахме, но гледаме напред и догодина ще опитаме отново".

Нужно ли е въобще да опитваме отново? Не е ли по-добре за българския футбол да запише една нулева година? Специалистите

веднага ще креснат,

че е невъзможно. Но БФС със сигурност ще намери вратичка. Вижте как се опитваха да спасят босовете на "Литекс" от собствената им глупост с комисии и подкомисии. И сега ще се събере спецкомисия и ще нареди всичките ни лъскави футболни болиди да останат в бокса. За година да си намерят спонсори, да оправят структурата на управлението, да се срещат с феновете и да ги убедят да спрат с опасните бомби, с провокациите към полицията. 12 месеца ще стигнат и за пребоядисване на стадионите, може и някоя нова седалка да бъде монтирана. Съдиите ще имат време да минат няколко курса и да спрат най-накрая с безумните си отсъждания. Играчите също групово ще посещават психолог, за да преборят агресията, глупостта, мързела или каквото там могат да ъпгрейднат в мозъчните кутии.

Ами националния отбор? Представете си колко ще му е добре на Ивайло Петев една година да не го закачат за нищо. Ще си вика разни патрави национали и ще се прави, че гради мегаотбор, преди отново да започнат да ни мачкат лошо в предстоящите световни квалификации. Дори и на коментаторите от "Диема спорт" ще им олекне, ако не трябва всяка седмица да коментират безумни футболни продукции на безумни терени пред

обезумели запалянковци

Мъка е, каквото и да твърдят оптимистите. А по-добре няма да става. Едва ли ще се откажат да симулират европейски футбол, нали някакви пари все пак се въртят. Но и никой не е длъжен да ги търпи толкова време. Добре е за нас и за коментаторите на "Диема", че все пак има и английски футбол за гледане, докато нашите почиват и се готвят за новия сезон на безумията.