Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Григоров е червеният кандидат за кмет на Габрово
Николай Григоров е червеният кандидат за кмет на Габрово

БСП не изневерява на себе си, що се отнася до "промотиране" на вътрешнопартийни скандали.
След роенето и създаването на нови формации от зимните месеци, сега в соцпартията има нова модна вълна - "превратчета", разказват отчаяни от ситуацията социалисти. "Като не можем да направим преврат на ГЕРБ, правим каквото можем, а именно - подливаме вода на себе си и се правим за смях пред хората", оплакват се те.
Като пресен пример дават ситуацията в Хасковско. Според местни активисти "съвсем изненадващо" структурата на БСП в Харманли осъмнала с нов лидер. За такъв била избрана
бившата зам.-министърка
на земеделието в кабинета "Станишев" Светла Бъчварова - въпреки че на сайта на соцпартията смяната все още не е отбелязана. Според харманлийските червени това не е случайно, тъй като смяната на ръководството станала чрез "преврат", за който централното ръководство не искало до огласява.
"Стана си преврат на едно заседание на Областния съвет наскоро. На него уж трябваше да се разискват проблемите на партията в Хасковско, така поне беше обявено. Вместо това заседанието доведе до смяна на ръководството", споделиха пред "168 часа" местни социалисти.
Досега поста заемала зам.-кметицата на Харманли и депутат в 40-ото Народно събрание Минка Русева. На споменатото заседание, изненадващо за всички, тя подала оставката си. "Разбрала е накъде вървят нещата и е решила да си спести ядовете. Веднага след като тя хвърлила оставката - ей така, без грам подготовка и обсъждане, трийсетината членове, участвали в заседанието, приели веднага кандидатурата на Светла Бъчварова. И това ако не е гласен преврат..", смятат хасковските червени. Понеже от години
организацията им се цепи и люспи,
те вече са загубили вярва

че някога нещата там ще се оправят. "Чак преврат не бих казала, но - да, хората бяха изненадани, смяната не беше включена в дневния ред на заседанието. Прецених, че е по-добре да си подам оставката предвид ситуацията. Имам достатъчно мотиви за това и съм ги казала където трябва и на когото трябва. Не искам да правя скандали по медиите, продължавам да се върша работата", коментира пред "168 часа" бившата вече председателка на БСП в Харманли Минка Русева.
В Габрово в навечерието на частичния местен вот за кмет също не минава без обвинения в "превратаджийски мераци". Тук те падат върху червения депутат Ивелин Николов. В централата на БСП било изпратено писмо, подписано от представящи се за "местни соцактивисти", в което се твърди, че Николов се опитвал да "саботира" предизборната кампания на кандидата за кмет на левицата Николай Григоров. Според писмото Ивелин Николов официално хвалел Григоров, но неофициално "обикалял партийни организации" и говорел, че кандидатът на БСП "изобщо не става за кмет". "На събрание на местния актив червеният депутат дори се изпуснал и нарекъл кандидата на левицата
"комплексиран досадник"
- пишело още в писмото. От щаба на кандидат-кмета на БСП за Габрово коментираха, че това е "нелепо и абсолютно невярно".
"Нямаме никакво основание да бъдем недоволни от това, което прави Ивелин Николов за кампанията на Николай Григоров. Николов координира нещата и успя да доведе в Габрово всеки политик или общественик, когото самият Григоров искаше да включи в срещите си - включително и екипа на филма "Мисия Лондон", коментира пред "168 часа" пиара на червения кандидат-кмет - Боряна Йотова.
Тя бе категорична, че изпратеното писмо не е от габровски активисти на БСП.

Минка Русева
Минка Русева
ВЪРТЕЛЕЖКИ:Светла Бъчварова тихомълком изместила от шевското място Минко Русева
ВЪРТЕЛЕЖКИ:Светла Бъчварова тихомълком изместила от шевското място Минко Русева