Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Край на спекулациите, че Коце Митев е пренебрегнал покана на Пранди заради плажния волейбол.
Край на спекулациите, че Коце Митев е пренебрегнал покана на Пранди заради плажния волейбол.
БЪЛГАРСКИЯТ национален отбор по волейбол е можел да има в състава си за Световната лига един от най-добрите ни разпределители, но треньорският щаб сам не е пожелал това!
Тази звучаща направо скандално новина научи "168 часа" от топразпределителя Константин Митев. През последните месеци непрекъснато се насаждаше тезата, че Митев, който демонстрира отлична форма през сезона, сам е отказал поканата на националния селекционер Силвано Пранди. Истината се оказва различна.
"Никога не съм отказвал да играя за националния отбор на България, просто никой от треньорския щаб не ме потърси", това сподели в прав текст пред вестника бившият разпределител на "Арда" Кърджали Коце Митев.
От края на сезона до ден днешен
във волейболните ни среди
официално се говори, че той е отказал покана от Пранди, защото е предпочел да се изявява в международните турнири по плажен волейбол. Митев и съотборникът му в "Арда" Невен Нешев бяха определени за националната двойка на България на пясъка и съответно новината за "отказването" на Коцето от представителния тим в зала бързо хвана почва. Феновете на родния волейбол приеха постъпката на Коце Митев като отстъпление от националния интерес, тъй като постът разпределител е един от най-проблемните за родния тим.
Сега казусът "Митев" се появява в нова светлина.
"Не знам вече кой и какво си пише по мой адрес. Никога не съм казвал, че се отказвам от националния отбор по волейбол. Направих само едно изказване, че ако ще е да ходя само да тренирам по време на лагера - благодаря! Исках да ми се даде шанс да играя, обясни пред "168 часа" Митев и допълни: - След това никой от щаба на националния тим така и не ми се обади и
не ми изпрати повиквателна
Не разбирам защо сега нещата се изкарват така, че аз сам съм отказал на Силвано Пранди!"
Тези факти поставят доста въпроси - и то неприятни. През първия полусезон Константин Митев превърна "Арда" в отбор сензация, който безпроблемно ступваше грандовете. Класата на разпределителя уж беше очевидна за всички, като специалистите се надпреварваха да хвалят момчето от Кърджали и да говорят как то трябва да получи шанс за националния. Още повече че през последните години играта на титуляря Андрей Жеков търпи постоянно критики. Така стана и буквално преди дни - след първите двубои на националния тим от тазгодишното издание на Световната лига. Лъвовете се изправиха срещу световния шампион Бразилия, имаха своите шансове, но ги пропиляха и инкасираха две загуби. Жеков бе разкъсан от критики и пак се заговори, че
има нужда от алтернатива
Видя се, че поне към момента младият Жоро Братоев от "Левски-Сиконко", който бе определен за негов заместник, не е във форма. В същото време получилият куп хвалби за играта си през сезона Иван Станев от "Лукойл" остана в България. Сега се оказва, че Константин Митев пък изобщо не е бил спряган като вариант за подгласник на титуляря Жеков.
Всъщност най-грозното в тази история е лансирането на "новината", че талантливият Константин Митев сам е отказал поканата на Силвано Пранди. Историята доста намирисва на приказката "гузен негонен бяга". Като че ли някой е бил наясно какво безумие прави и е искал друг да поеме отговорността за него.
БИСЕРКА БОРИСОВА

 

БФВ: Пранди си решава

"Силвано Пранди сам определя волейболистите, който ще са му необходими", коментираха пред "168 часа" от федерацията.
При това положение обаче от БФВ не бива да се чудят защо хората намекват за "шуробаджанащина" в действията им и за непрекъсната "топла връзка" между повиквателната за националния и "Левски-Сиконко". Президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров е и шеф на "Сиконко", а неведнъж волейболисти директно са заявявали, че пътят към националния минава през "синия" клуб.

 

ЦСКА продава звезди

РЪКОВОДСТВОТО на ЦСКА вече е склонно да продаде звездата си - националния блокировач Теодор Тодоров.
Преди мачовете с Бразилия от Световната купа източници от ЦСКА споделиха пред "168 часа", че ако Силвано Пранди даде шанс на Тодоров да се наложи като титуляр в представителния тим, "червените" ще пуснат младия талант зад граница. Това вече е факт - Теодор не само е титуляр, но и за момента е на 4-то място в класацията на топблокировачите в лигата. "Към Теодор интерес проявяват грандове от Русия и Италия", признаха от ЦСКА.
Междувременно и досегашният капитан - разпределителят Николай Иванов, заяви желание да заиграе в чужбина. Такива мераци има и другият национал на ЦСКА - Николай Николов, но сериозни оферти към него все още нямало. Като цяло шефовете на ЦСКА не са склонни да го пуснат зад граница и най-вероятно Николов ще остане при армейците и следващия сезон.

 


Шефът на ЦСКА ще спонсорира и "Ираклис"

ПРЕЗИДЕНТ на волейболния шампион Георги Георгиев в скоро време може да стане спонсор на гръцкия "Ираклис".
Според гръцките медии компанията на Георги Георгиев - GM Capital, е на път да финализира сделка за генерално спонсорство на волейболния гранд. Тимът е добре познат у нас. В него последните си дни като състезател изигра бившият капитан на националния тим Пламен Константинов. Пред два сезона ЦСКА игра със солунския тим в Шампионската лига. Според статия в gazzetta.gr Георгиев не само ще спонсорира тима, но и се е ангажирал да построи в Солун нова зала с капацитет 5000 зрители. По предварителни прогнози сделката трябва да бъде финализирана до 15 юни. "GM Capital имат опит в инвестирането във волейбола, защото подпомагат отбора на ЦСКА (София). След финализиране на сделката Ираклис ще стане акционерно дружество. Предвижда се да бъде създадена на академия за развитие на мъжкото направление", коментира пред gazzetta.gr един от шефовете на гръцкия тим - Михалис Миниадис.

 

 Чакат съперниците за Шампионската лига

До дни шампионът ЦСКА ще знае конкурентите си за следващото издание на Шампионската лига.
Жребият ще се тегли на 25 юни във Виена. До участие са допуснати 24 състава, като четири от тях - нашият ЦСКА, руският гранд "Динамо" (Москва), "Будванска Ривиера" (Черна гора) и румънският "Ремат" (Залау), се сдобиха с това право след получаването на "уайлд кард".


Хорстник пропуска България заради жена си

Най-голямата звезда на Холандия и един от секссимволите на световния волейбол - Роберт Хорстник, пропуска тазгодишното издание на Световната лига.
За българските фенове тази новина е добре дошла, тъй като Холандия е наш пряк съперник. Първите ни двубои с лалетата са на 19 и 20 юни. Причината за решението на Хорстник обаче не е много хубава. Съпругата на волейболиста карала изключително тежка усложнена бременност и той предпочел да остане с нея. "Любовта преди волейбола", обобщиха медиите в Холандия.
По семейни причини първите гостувания от лигата пропусна и капитанът на САЩ Рейд Приди. Той обаче ще се завърне на полето за домакинските мачове на отбора.