Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРАВДА: Според Кирил Илиев Волен и Капка са превърнали “Атака” в семейна партия.
ПРАВДА: Според Кирил Илиев Волен и Капка са превърнали “Атака” в семейна партия.
Волен Сидеров загуби делото за клевета и обида, което бе завел срещу бившия активист на "Атака" Кирил Илиев, научи "168 часа".
С решение номер 49 от 28 май 2010 г. лидерът на "Атака" бе осъден без право на обжалване. "Пети състав на Врачанския окръжен съд осъжда Волен Сидеров да заплати на Кирил Илиев 500 лв. за разноските по делото. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване", са записали магистратите.
"Истината възтържествува. И сега ще повторя това, заради което Волен тръгна да ме съди, а именно, че е превърнал партията в семейна собственост и че съпругата му Капка се разпорежда с нея - коментира пред "168 часа" Кирил Илиев и допълни: - Срамувам се, че две години бях толкова наивен и вярвах на Сидеров, но вече нямам нищо общо с него и партията му."
Допреди година Илиев бе областен председател на атакистите във Врачанско. След парламентарния вот
м. г. той заяви, че "Атака" е "семейна партия", а лидерът є заведе дело за "клевета и обида". Според адвоката на Сидеров - Бояджиев, клиентът му е имал "емоционален дискомфорт". Районният съд във Враца оправда още на първа инстанция бившия областен шеф на атакистите. Лидерът на "Атака" обжалва на втора инстанция, но и там решението не бе в негова полза. "Съдът признава, че Сидеров не е бил оскърбен. Решението може да се тълкува и като основателна политическа критика, а не като личностно оскърбление. По този начин съдът признава, че всичко в изказването на Илиев - включително твърдението, че "Атака" е семейна партия, е вярно", разтълкува пред "168 часа" адвокат Антон Сираков, който бе свидетел по делото.
Кирил Илиев
Кирил Илиев