Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СКАНДАЛ: Паметникът на братя Юзеирови разбуни Търговище.
СКАНДАЛ: Паметникът на братя Юзеирови разбуни Търговище.

от БИСЕРКА БОРИСОВА
ПРЕЗ доста перипетии преминал напоследък зам.-кметът на Търговище Йовчо Йовчев, разказа пред "168 час" самият той.
"Тъстът на Волен Сидеров - Георги Ибришимов, заявил че "Атака" ще ме махне от замкметското място - въпреки че по закон няма никакво право!"
Ибришимов дори завел при кмета на Търговище г-н Красимир Мирев един активист на "Атака" и му казал: "Искаме той да е вече зам.-кмет на Търговище!", сподели пред вестника Йовчев.
До неотдавна той бе областен председател на "Атака". След като
си позволил да критикува
постъпки или липсата на такива от страна на ръководството на партията, към него завалели и упреци, разказаха свидетели. Така се стигнало до момента, в който отговарящият за Североизточна България тъст на Волен Сидеров - Георги Ибришимов, настоял Йовчо Йовчев да бъде махнат не само от партийния пост, но и от този на зам.-кмет, допълват те. Това потвърждава и самият Йовчев.
"Разбрах, че в партията не били доволни от мен. И съответно искали да ме махнат както от поста на областен председател, така и от замкметското място. Според закона зам.-кметовете се назначават само от кмета и никой друг няма право да ги уволнява. В "Атака" обаче не се интересуваха от законите. Георги Ибришимов, който е тъст на Сидеров, отишъл при кмета на Търговище Красимир Мирев и започнал да го увещава да ме отстрани и на мое място да сложи един безработен бивш директор на училище. Казали на кмета: "Това ще е новият зам.-кмет от "Атака", разказа Йовчо Йовчев. И допълва: - Най-странното е, че когато Мирев ми предложи поста и приех, Волен Сидеров ми се обади да се кара. А сега "Атака" иска да има зам.-кмет в Търговище.
Поредното противоречие
в поведението на шефовете на тази партия."
"168 часа" потърси за коментар и кмета на Търговище. Специално за вестника г-н Мирев коментира случая, въпреки че в момента е в Брюксел на заседание на Комитата на регионите.
"Такива случки са част от традиционния политически пейзаж в България, не са от сега. Но нека не употребяваме думата "натиск", не допускам такива неща. Дойде при мен г-н Ибришимов и каза, че Йовчо Йовчев
вече не е представител
на "Атака". Попита какво мисля по въпроса мястото му да заеме представител на партията. Обясних му, че Йовчев и досега не е бил представител на "Атака", защото аз съм го предложил и назначил като професионалист, който може да си върши добре работата. С това темата бе изчерпана и господата от "Атака" си тръгнаха. Спазих и писаните закони за избор на зам.-кметове, и моралните", заяви градоначалникът на Търговище Красимир Мирев.
Понастоящем Йовчо Йовчев пък е основател на сдружението "Достойни за България", където членуват много от бившите активисти на Сидеров. "Атака" вече няма лице, тя се сля с ГЕРБ", споделя Йовчев и прогнозира, че не е изключено "Атака" да се разпадне. "Поисках съдействие от Волен Сидеров, за да се реши
проблемът със съкращенията
в ТЕРЕМ, но не срещнах никаква подкрепа. Сидеров каза: "Ами те да бяха гласували за нас, да бяхме взели властта." Преди това структурата на "Атака" в Търговище алармира Сидеров и централата, че в село Славяново братята Юзеирови и сдружението "Български червен полумесец" ще градят паметник на незнайния турски воин. Сидеров и сие не реагираха! Дори ни се скараха, че им държим сметка за пасивността", казва Йовчев.

 

 

МЕРАЦИ: Тъстът на Сидеров - Ибришимов, искал да маха зам.-кмет.
МЕРАЦИ: Тъстът на Сидеров - Ибришимов, искал да маха зам.-кмет.
ВЪЗМУТЕН: Йовчев предупредил рано-рано за скандалния паметник, но в “Атака” пасували.
ВЪЗМУТЕН: Йовчев предупредил рано-рано за скандалния паметник, но в “Атака” пасували.