Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Стефанов, журналист
Огнян Стефанов, журналист
- Г-н Стефанов, какво мислите за сайта bspnews.net?
- Забавен е, личи си, че авторите му имат информация от кухнята на БСП. Нямам идея кой го прави, но не ми се вярва да са хора от червената централа. Те нямат такова тънко чувство за хумор и самоирония. Не вярвам и да са някои от политическите опоненти, защото в нито една партия в България няма такива хора. Единствено в ГЕРБ министър Дянков би могъл да пише по този начин, но той в момента има толкова много работа, че е извън подозрение.
- Как би трябвало обществото да погледне на сайт, в който информациите се подписват от Георги Кирков, Пастухов?
- Явно намекът е, че БСП се е върнала във времето на Кирков и Пастухов. И този сайт е като някогашната нелегална партизанска радиостанция "Христо Ботев". По нея партизаните са научавали указанията на ЦК на БКП от вождовете си Васил Коларов и Георги Димитров. Последните двама са си похапвали черен хайвер и гъши дроб в Москва и са нареждали партизаните коя мандра да оберат.
- Има ли начин БСП да стигне до авторите на сайта?
- Има един човек, който беше свързан с разработката "Галерия" (скандала с подслушваните политици и журналисти, бел. авт.), но пък той в момента е в затвора... Така че сайтът най-вероятно ще продължи да си съществува. А защо и другите партии да не се сдобият с такива сайтове? И би трябвало да ги задължават по партийна линия задължително да ги четат.