Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПИКАНТНО: След еротичните униформи от Бузлуджа БСП се сдоби и със сайт за пикантерии.
ПИКАНТНО: След еротичните униформи от Бузлуджа БСП се сдоби и със сайт за пикантерии.

от БИСЕРКА БОРИСОВА
КОЯ е най-палавата партия в България? Странно или не, оказва се БСП.
От около месец столетницата се закичи с етикета на първата политическа сила у нас, която си има жълт сайт - http://bspnews.net.
"168 часа" установи, че пикантерийното издание, ровещо дори под чаршафите на соцелита, е регистрирано на ул. "Позитано" 20 в София. А там, както е добре известно, се намира централата на БСП.
"Нямаме нищо общо с този сайт", коментират възмутено от пресцентъра на БСП по този повод.
Оттам обясниха, че при регистрацията всеки би могъл да напише какъвто си иска адрес. Компютърни спецове допълниха, че при домейни, който завършват на net, удостоверяване на самоличността и данните не е необходимо и подобни сайтове се проследявали само ако
заплашват националната сигурност
Справката на "168 часа" установи, че домейнът е регистриран от Host.bg на 27 април 2010 г., като срокът за ползване е една година. Името на домейна е BSPNEWS.NET, а срещу регистрант е записано BSP. Като човека, регистрирал сайта, е посочен Лъчезар Иванов, а адресът е "Позитано" 20, София, 1330, България. Има посочени мейл и мобилен телефон. Последната цифра от номера обаче липсва и съответно той е неизползваем. Друг мейл е даден на самия сайт, като на него се очакват "новини, снимки, препоръки и мнения" от читателите. "Всеки материал, изпратен от вас, който представлява обществен интерес, ще бъде публикуван на сайта", са записали създателите на политическия жълт портал.
На пръв поглед името на сайта
веднага препраща към БСП
Още повече че началната страница е в червено, с розичката от емблемите на социалистите и снимки на шефове от БСП. Срещу буквените съкращения обаче е записано, че те означат "Български специални политически новини". Точно под това обяснение стои цитат от "Марсилезата" - "На крак, о, парии презрени. На крак, о, роби на труда". Статиите са подписвани от видни дейци на социалдемократическото движение в България като Димитър Благоев, Антон Югов, Георги Кирков.
Въпросът кой реално стои зад тези имена за момента няма отговор. За сметка на това версиите са много. Според едната автор е съкратеният наскоро от пресцентъра на БСП Цветан Фиков, създател на бившето младежко радио "Ред" и наследилия го сайт. Фиков в момента води две дела срещу соцпартията след скандал с депутата Кирил Добрев, а в червената централа предполагат, че бившата им млада надежда си отмъщава чрез сайта.
"Нямам нищо общо с този сайт. От няколко месеца не съм на "Позитано" 20, а каквато и драма да стане там - все моето име намесват, коментира пред "168 часа" самият Цветан Фиков и допълни: - Накрая ще ме провокират наистина да направя нещо. Сега чета редовно сайта, любопитен е и ме забавлява. Никак няма да се изненадам, ако хора от БСП си го правят, точно така ми изглежда. Това ще е втората им издънка след сайта за Бойко и Костов."
Според друга версия, плъзнала на "Позитано" 20, скандалният сайт е дело на кръгове от ГЕРБ. "По време на предизборната борба от ГЕРБ бяха пуснали с дистанционно порноканал на телевизора в офис на БСП в Кюстендил. Качиха записа в нета и ни направиха за смях", мотивираха се социалистите.
От ГЕРБ реагираха със
снизходително пренебрежение
като дори не пожелаха да коментират официално това. "В БСП вече се излагат", отсякоха неофициално представители на управляващата партия.
Не на последно място в соцпартията се говори, че компрометиращият сайт е създаден от самите соцкадри за "война на лобитата".

ЕДНО КЪМ ЕДНО
This domain is
registered by: Host.bg
Domain Name: BSPNEWS.NET
Registrant: BSP
Lychezar Ivanov
Pozitano 20, Sofia,
Sofija 1330, BG
Tel. +359.888436535
(credit.consult@a bv.bg)
Creation Date: 27-Apr-2010
Expiration Date: 27-Apr-2011
Domain servers in listed order:
ns.bspnews.net
prim.bgdecor.net

bspnews е като партизанското радио “Христо Ботев”

Антон Кутев - основна мишена и главен заподозрян
ДОСКОРО основният заподозрян като автор на сайта бил членът на Изпълнителното бюро и секретар по медийната политика на БСП Антон Кутев, споделиха социалисти.
По думите им идеята била чрез такива "звучащи наивно и смешно жълти скандали" да се отклони общественото внимание от сериозните вътрешнопартийни драми в БСП. Една от последните статии на bspnews.net обаче направи за смях самия Кутев, приписвайки му странни сексуални влечения. "Ако и това сам си го е писал, трябва съвсем да не е наред", коментират вече в левицата.

Слух за "фейсбук полиция"
ОТ ИЗВЕСТНО време в средите на БСП се шуми, че на "Позитано" 20 се създавала "фейсбук полиция".

Тя трябвало да следи какво се пише и коментира за столетницата и за топфункционерите в световната социална мрежа. Според плъзналата мълва спецзвено от трима души трябвало да брани соцелита. "Няма такова нещо", категорично отсече обаче шефката на червения пресцентър Жанет Пашалиева. Истината е, че БСП определено не може да се похвали с всенародна любов във "Фейсбук" дори сред собствения си електорат. Групата "Да намерим заедно нова работа на Сергей Станишев" е приютила като членове немалко от младите соцкадри.

 

Сол и пипер
ЖЪЛТИЯТ сайт на социалистите може да надмине по "стил" и най-клюкарските издания.

Една от последните статии е озаглавена "Станишев си играе на "Шибай ме, обичам те". В нея се твърди, че "двамата Руменовци" наричали шефа на БСП "зайче от ръкава на Първанов", "по-тъп от Муйо Пилата" и намеквали за "обратните му сексуални увлечения". В друга статия пише, че депутатът Ивелин Николов се обаждал под чуждо име в ефира на телевизия СКАТ и "сипел обиди" срещу Бойко Борисов, но и срещу тройната коалиция. Безспорно най-честият герой на сайта е медийният спец на БСП Антон Кутев. Според жълтия сайт Кутев си "падал" дотолкова по "жени в униформи", че от него вече треперели и колежките му на "Позитано" 20, и сервитьорките в околните ресторанти, та чак чистачката в соццентралата.

Опасните сайтове
СЪС сигурност сайтовете придобиват все по-голямо значение в политическата надпревара у нас.

През последните години няколко считани за анонимни сайта излязоха "на светло" по подобаващ начин. По време на предизборната кампания миналата година телевизиите бяха залети от клип, превръщащ Бойко Борисов в Иван Костов. Оказа се, че сайтът boykostov.org е регистриран на името на бившия съветник на тогавашния премиер от БСП Сергей Станишев - Азер Меликов. Меликов бе посочен като създател и лице за техническа поддръжка на сайта.
Половин година по-късно придобилият скандална слава бивш съветник на Станишев заяви, че не е участвал в изграждането на скандалния сайт, нито имал нещо общо с финансирането му.

 

ПОД ПРИЦЕЛ: Медийният спец Кутев е постоянна мишена на жълтия сайт.
ПОД ПРИЦЕЛ: Медийният спец Кутев е постоянна мишена на жълтия сайт.
Азер Меликов
Азер Меликов