Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитата в село Маломир 67-годишна Джанет Бенет тъкмо се била преборила с рак, когато пристигнала в България и се радвала на все още крехкото си здраве, твърдят близки нейни приятели. Когато съпругът й Ник, който е тежко болен, разбира за бруталното убийство, е приет в болница.
Приятелите на пенсионерката, която беше изнасилена, убита и намерена овъглена у нас на 31 юли, твърдят също че тя е била предупреждавана многократно да не заминава за България.
Джанет Бенет беше нападната докато разхождала кучетата си и нейните останки бяха открити в храстите на няколко метра от дома й. Тя се преместила в България със съпруга си Ник, инвалид на 70 г., преди два месеца. 
Приятелите й твърдят още, че тя
е била следена,
откакто се
е преместила в страната
Госпожа Бенет и мъжът й, който е преживял сърдечен удар, се преместили в Маломир от морския курорт в Алтинкъм в западна Турция. Британец, който познава Бенет от осем години казва пред в. “Дейли мейл”:
“Много хора се опитаха да я спрат да отива там. Всички знаем, че там стават много престъпления. Тя беше чудесна, чудесна жена. Грижеше се за себе си - смятам, че именно това я е провалило в България. Тя излъчваше стил и клас без съмнение и може би е била трън в очите.
Много британци, които са се почувствали притиснати в Алтинкъм, отидоха в България, други пък избраха страната заради евтиния живот."
Друг разказва: “Джанет беше следена от мъж, откакто отиде в България. Изпрати ми няколко съобщения за това, което се случваше, но не смятах, че някога наистина може да се стигне до това. Каква ужасна загуба. 
Мери-Луиз Дауни, която била наемодателка на г-жа Бенет в Турция, преди да се премести, казва: “Тя обичаше котките и кучетата и ние ще се грижим за останалите бездомни в комплекса, където живееше. 
След като пребори
рака, тя беше благодарна да бъде
в по-добро здраве
Много ми е тъжно за Ник, защото тя ще му липсва ужасно. Обичаха се много. Тя беше почтена дама, винаги добре предразположена и със страхотен стил. 
Една от най-милите, щедри и любящи жени, която се наслаждаваше на живота до крайна степен. Много съм тъжна и шокирана от това, което се случи.”
Аутопсията показва, че Джанет е била бита и ритана, многократно удряна в главата с твърд предмет. Мъжът й бе приет в болница заради шока от новината за нейната смърт.
В публикации в групата за дискусии на Алтинкъм във фейсбук г-жа Бенет, която практикувала белиденс в свободното си време, пишела за приключенията си по време на пътуванията. 
В нейния последен пост, в който тя описва посещение при приятел, казва: “Добре, Лиз трябва да ме посети в България през юли, така че аз мога 
единствено да се надавам, че каквото и да се обърка (защото нещо ще се), да не бъде нещо много сериозно.”
 
Какво разказват за нея близки на убитата, четете в новия брой на в. "168 часа"