Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бавачките садисти, които биха 3-годишния Христо, вземали амфетамини, били тормозени в компанията си и имали много комплекси, разказват техните най-близки приятели пред "168 часа".
Жестокият инцидент се разигра на 20 юли, когато стана ясно, че момченцето е било малтретирано почти до смърт. 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев поели грижите за него две седмици преди това. 
Майката на Христо - цигуларката Невена Велинска, заминала на работа в скандинавските страни. 38-годишната музикантка изкарвала прехраната си, свирейки на круизните кораби по Балтийско и Северно море. 
Тя се познавала с родителите на едно от момчетата - Александър.
Ужасните сцени се разиграли в столичния квартал "Зона Б-19". 
Жената няма близки, разделена е с
бащата на Христо, 
 затова редовно ползвала услугите на бавачки при пътуване. Тийнейджърите садисти обаче започнали да малтретират момченцето още от първия ден, показват данните на разследващите.
Христо е приет полужив в "Пирогов". Научавайки страшната вест, Невена веднага тръгва към България, а когато вижда клип как момчетата малтретират сина й, припада.
Съседи дочули викове, писъци и детски плач в деня, когато детето е прието в болницата. На вратата им позвънил единият от двамата детегледачи. Той обяснил, че Христо е получил гърч. Съседката го грабнала, понесла го на ръце и извикали линейка.
Детето е прието в болницата същата вечер в кома и е оперирано по спешност. Имало голям мозъчен хематом, с 
контузия и компресия
на мозъка 
Наложило се е лекарите да отворят главата му, за да махнат огромен съсирек. 
По ръцете и краката, както и в областта на шията и главата също има следи от насилие. 
Когато лекарите ги виждат, веднага викат следовател. 
В последствие става ясно, че детето е заливано с вряла вода за наказание от детегледачите си, душено е и е ритано. От няколко дни отказвало да се храни. 
Съседите разказват също, че майката се грижела много добре за детето си. Талантливата цигуларка Невена Велинска-Малкия през 2012 г. се включва в благотворителния концерт за приюта на отец Иван от Нови хан. 
Тя свири невероятни сола и импровизации
 с художниците музиканти от рок група "Три и половина", звучи в дебюта им "Страсти на парцали" през 2000 г. През 2008 г. участва в концерт на Васко Кръпката в зала 1 на НДК заедно с Любомира Стойчева-Люба.
Невена е завършила Музикалната академия. В момента обаче я грозят до 3 г. затвор. 
"Патрик започна да движи с нас отдавна. - разказва С. И. - Мислеше се за скинар, което няма общо с това, което се случи. За такъв искаше да се има. 
Някой го доведе, вече дори не помня кой. Надъхано беше момчето, обаче си 
има проблеми постоянно
- бият го, подиграват
се с него,
 защото е смотан. 
Като седнем да пием и удари няколко питиета, започва да плаче като момиче. Пък иска да е мъж, да се доказва. Само един път съм го виждал да удари някого. Не е конфликтен, защото няма куража да ходи да направи нещо. 
Впоследствие гледах, че го изкараха от организацията "Кръв и чест", но те отрекоха. Говореше се, че са гейове с Александър, но и това не е така. Патрик си има приятелка, познавам момичето.
Разбрах, че нейните родители искали да я изкарат извън София при някакви роднини след инцидента с детенцето. Не я пускали да излиза. 
Патрик е ученик. Със Сашо са приятели от доста дълго време, засичали сме се. Той също е кротък, постоянно мълчи и е силно комплексиран. И той е на същото дередже - постоянно някой се подиграва с него. Оттам си мисля, че е станало цялото нещо.
Според мен това, което се е случило, 
може би е заради наркотиците 
Патрик вземаше амфетамини, виждал съм го, а мисля че и Александър. От тях се избива агресия. Това според мен е едната причина, а също и тези комплекси от години да ги мачкат. Това е единственото нормално обяснение. 
Познавам майката на Патрик, виждал съм я два пъти. Тя го е гонила от тях. Имат доста конфликти. Предполагам заради неговите постъпки. Прави се на някакъв келеш, неонацист, скинар. 
В нашата компания обсъждаме станалото и се опитваме да проумеем защо се е случило това - какви може да са причините. Повечето момчета дават същото обяснение като моето. 
Всички са ядосани за това, което се случи. Две момчета на по 18-19 години да пребият 3-годишно момче. Аз го видях 2 дни преди инцидента и 
ми стана странно мъж да гледа дете. Никога обаче не съм предполагал, че някой може да направи такова нещо. Явно бързо се е разчуло."
 
Какво разказват за биячите други техни познати, четете в новия брой на в. "168 часа"