Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

21-годишен сирийски хакер от джихадистката организация Middle East Cyber Army (MECA) бе заловен у нас. Оказва се, че най-изпечените киберпрестъпници в света - тези на "Ислямска държава", с която си сътрудничи и групировката, вече действат и от България, казват наши хакери.
Отчасти "Ислямска държава" се финансира със средства, които онлайн измамниците
крадат от дебитни
и кредитни карти
"Най-добрите в тази сфера по света работят именно за "Ислямска държава". У нас доскоро нямаше хакери, свързани с тях", казва българският хакер с ник Зеуз (т.е. Зевс).
По думите му най-много от джидистките хакери са базирани в Пакистан. Сумите, които отмъкват, стигат до 10 000 лв. на ден в зависимост от това до чии данни са се добрали.
Кражбата на пари е само една от услугите на хакерите за "Ислямска държава". Техните способности се използват и за манипулация, атаки на сайтовете на правителства и за религиозна пропаганда.
21-годишният студент, който бе заловен от ГДБОП, е първият установен у нас хакер, посветил се на джихада. Действията му не били насочени към България, а към чужбина, става ясно от данни на полицията.
Той е прекарал в България целия си живот досега заедно със своето семейство и понастоящем бил студент. Родителите на младия мъж са дошли в България като студенти преди много години и остават да живеят у нас за постоянно. Групата, на която младежът е член,  е хакнала 3500 сайта по света
Съобщенията, които сириецът оставял, след като прониквал в уеб страниците, били във възхвала на клането на карикатуристите от френското сатирично издание "Шарли ебдо".

Кои са най-големите удари на кибер престъпниците от "Ислямска държава", четете в печатното издание на в. "168 часа"