Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокатът, който никога не губи, стопява присъдата на българския вълк от Уолстрийт 10 пъти

Адвокатът, отървал българския вълк от Уолстрийт от 40 г. затвор, никога не губи. Бенджамин Брафман е известен с уникалните си способности на юрист, с които е успял да измъкне от стопроцентова присъда бившия директор на МВФ Доминик Строс-Кан, на редица топзвезди като Майкъл Джексън, Пъф Деди и Джей-Зи, както и босове на мафията.
Сдобил се със славата на непобедим, Брафман привлича вниманието върху себе си. Поема дела, които редици юристи отказват, и измъква клиенти, за които повечето се съмняват, че имат шанс.
Хонорарът му е $1000 на час и неслучайно.
"Не съм сноб в работата си, а истински адвокат. Това ме отличава от хората, които практикуват право. Клиентите ми са известни и противоречиви. За много от тях някои адвокати биха казали: "Не можем да ги представляваме." Това е, защото не знаят как", категорично заявява юристът.
Такъв е и случаят с брокера Юлиян Цолов. Най-добрият нюйоркски адвокат успява да издейства 4-годишна присъда за българина след обвинения в злоупотреби срещу него през 2008 г. “Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше за 30-40 години затвор” - споделя Цолов пред "Нова".
Българинът навлиза в занаята сериозно през 2003 г., когато е нает от "Леман Брадърс". Прави първия си милион малко по-късно в "Креди суис". Тогава му предлагат $550 хил. само за да започне работа при тях.
Цолов успява да сбъдне американската мечта в пълния й смисъл.
Нает е от "Морган Стенли" за невероятната сума от $4,450 млн.
Но животът му се преобръща по време на световната финансова криза през 2008 г. Ако събитията не се бяха стекли по този начин, Цолов щеше да е един от най-добрите брокери. Българския вълк от Уолстрийт е арестуван заради разследване за злоупотреби. Участвал в пазара на най-елитните инвестиционни инструменти.
Търгуваните от Цолов ценни книжа са класирани сред 10-те най-съдбоносни събития, довели до финансовата криза (Дейвид Сарна в книгата "История на алчността" прави сравнение с финансовата пирамида на Бърни Мадоф, която касае $50 млрд., а в случая с Цолов - над $ 500 млрд. - бел. ред.). Тогава брокерът прави най-голямата си грешка - бяга в Испания
Не успява да се скрие от властите и в Марабея отново е арестуван. Той решава да наеме най-добрия адвокат. Брафман "стопява" присъдата му десет пъти.

Какви хватки прилага адвокатът, както и историите на най-знаменитите му дела четете в новия брой на в. "168 часа".