Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Последният трейлър на дългоочаквания нов филм от поредицата "Междузвездни войни" предизвика истерия сред феновете. Видеото подсказа нови сюжетни линии, които развълнуваха почитателите, но и повдигна много въпроси.
Картинката допълни и специалната фотосесия на Ани Лейбовиц за сп. "Венити феър". Фотографката засне най-очакваното кино събитие на годината, като показа за първи път новите звезди на "Междузвездни войни" и направи уникално задкулисно видео.
Лейбовиц събра на едно място ветераните Хан Соло (Харисън Форд) и Чубака (Питър Мейхю) с новите герои Фин (Джон Бойега) и Рей (Дейзи Ридли), както и дроида BB-8 - достоен заместник на R2-D2.
Откакто се обяви идеята за предстоящите филми на "Междузвездни войни" през 2012 г., не са спрели да изтичат тайни за сценариите, героите и промените в сюжетите. Наред с инфромационния шум изплуваха и потвръдените слухове.
Действието в новия епизод е ситуирано 30 г. след завръщането на джедаите. Интересното е, че точно толкова време е изминало и за актьорите, които изиграват Хан Соло, Лея и Люк.
Първоначално Джей Джей Ейбрамс отхвърли идеята от фен да се превърне в режисьор. Впоследствие той не просто пое филма, но и се включи в писането на сценария.
Носител e на две награди "Еми"
и е сред най-добрите в бранша. В портфолиото си има заглавия като "Стар трек" и "Мисията невъзможна 3".
Малко преди да започнат снимките на седмия епизод, Ейбрамс отправи послание към екипа си, с което благодари на всеки един от тях, който се е заел с екранизацията: "Нека се грижим не само за себе си, но и един за друг. Невероятно, но факт - светът е в очакване на този филм. Така че нека му дадем нещо наистина велико" - пише режисьорът.
Самите снимки протекоха в Обединените арабски емирства, САЩ, Англия, Исландия, Шотландия и Ирландия. В пустините се построиха мащабни декори на космически кораби, след което се пренесоха в Обединеното кралство, където и се контузи Харисън Форд. Върху Хан Соло пада хидравлична врата, която му чупи крака. Заради това снимките са забавени малко.
Още с придобиването на "Лукасфилм" самият Джон Лукас обеща, че ще работи като творчески консултант на седмата част. Така и стана - той присъства на всички срещи, в които се решава как ще се развие сюжетът.
"В повечето случаи казвам: Не може да е така, а иначе. Знаете - неща, като колите нямат гуми, а летят с антигравитация. Има милиони детайли" - обясни Лукас пред сп. "Блумбърг Бизнесуик". - Или уточнявам: Той няма силата да направи това, а трябва да свърши онова", допълва още той.
Историята започва с появата на новия основен персонаж на Джон Бойега
Той е един от първите герои, който се появи в трейлъра с костюм на стромтрупър, но без каска. Само две седмици по-късно бе идентифициран като Фин.
Хан отново ще бъде в компанията на Чубака и ще помага на Дейзи Ридли и Джон Бойега. От тях се очаква да открият Люк, за да възстановят Ордена на джедаите. А за присъствието на Чубака се потвърди от скица, изтекла от екипа.

Кои други любими персонажи ще видим в новото продължение на "Междузвездни войни", четете в печатното издание в. "168 часа"