Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мистерии и загадки се появиха около зловещия случай с пребитото от Емилия Ковачевачетиридневно бебе. За два дни в ареста акушерката се променила напълно, сменила и версията си.
През нощта на 17 срещу 18 април 40-годишната Ковачева преби с юмруци и шише невръстно кърмаче и се опита да го удуши. Първоначално Емилия казала, че момиченцето плачело повече от другите бебета и я изнервяло. Но по време на разследването позицията й се променила - вече не си спомняла нищо от онази нощ.
 Боят е записан от видеокамера в неонатологията, който се разпространи в онлайн медиите. В него се вижда как акушерката нанася удари на детето с особена жестокост. По ирония на съдбата на сутринта самата Емилия съобщила, че момиченцето е с много бледа кожа. Лекарката, поела смяната, назначила кръвни изследвания, които показали анемия.
Започнали лечение, което не дало резултат,  затова детето било преместено в друго лечебно заведение. Отвратителното деяние потресе общественото съзнание и предизвика гръмко възмущение, но постави и много сериозни въпроси. Един от тях е с обяснението, че акушерката била преуморена, тъй като по желание вземала по няколко смени накуп. А в нощта на инцидента е карала 24-часово непрекъснато дежурство. Точно този факт накара и адвокат Янев да възкликне: УПредставят Ковачева като урод, а тя е била роб!Ф
Причината да пожелае да поема по толкова много работа наведнъж, според обясненията на болницата, била, че обвиняемата живее чак в Самоков и имала затруднения с дългия път до работното си място.
Оказва се обаче, че още преди години акушерката си е купила жилище в София, показва справка в Имотния регистър. И то в "Младост" 1, само на няколкостотин метра от местоработата си. Екип на "168 часа" направи проверка на място. В жилището, което се намира на първия етаж в непосредствена близост до болница "Света Анна" отваря възрастна жена.
"Ние сме само наематели. Не познавам лично хазяйката Емилия, тя не идва тук. Дъщеря ми контактува с нея, но наема си превеждаме по банков път. Знам, че живее в Самоков с дъщерите си", обяснява наемателката.
Услужливо жената предостави и номера на мобилния телефон на дъщеря си, която контактува с Ковачева, но до редакционното приключване на броя бе изключен.

Какво казва първият адвокат на акушерката и още за първите часове на след ареста й четете в новия брой на в. "168 часа".