Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Напрежението в музикалната гилдия не стихва. Скандалът с "Профон" предизвика недоволните да се борят за смяната на Саня Армутлиева и целия УС на "Профон".


Неяснотите около практиката на дружеството и потъването на 10-те млн. лв. в КТБ разгневиха редица правоносители. Целта им е повече нередности да не се допускат и затова искат още изменения в устава на "Профон" и нови правила за разпределение.
Инициатор на промените е Миро Гечев, който е подкрепен от още петнайсет музиканти, сред които Рут Колева и Ирина Флорин. Те изпратиха писмо до членовете на "Профон" и контрольора му Дора Блек, в което посочват конкретните си искания. Желанието им е тези промени да бъдат обсъждани на следващото общо събрание на дружеството. Ако исканията им се приемат, това няма да бъде първата промяна в устава на "Профон"
Нито ще бъде първото предложение за смяна на управителния му съвет. Още на предишното общо събрание (декември 2014 г. - бел. ред.) е обсъждано точно това, както писа "168 часа" в предишния брой. Тогава един от хората, които повдигат въпроса, е Борис Бончев - управител на "Токсити рекърдс". Той е подкрепил и сегашните искания за промяна в устава.
"Тогава, по една или друга причина, се реши, че още не е назрял моментът. Но много скоро след това си променихa мнението и затова попитах колегите защо гласуваха по този начин тогава", казва Бончев, който е бил седем години в управителния съвет на "Профон". Според него много от проблемите в дружеството не са се решили, защото хората, от една страна, не са могли да ги формулират, и от друга - не са имали достатъчна мотивация да ги изразят по този начин.
"Може би даването на публичност и излизането на нещата в медиите спомогна за събуждането на бранша. Радва ме, че тези хора са подтикнати да стават активни. Проблемът е, че не всичко е такова, каквото се показва. А и това е проблем на творците и решаването му зависи единствено от тях", коментира още Бончев. През годините са правени подобрения, но не толкова мащабни и не в такъв обем, какъвто се иска сега.

Какво е променяно през годините в "Профон" и какво мисли Ивайло Крайчовски за скандала с дружеството, четете в новия брой на в. "168 часа".