Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фаталната серия около бруталното убийство на сестрите Белнейски вече застигна общо деветима души, които си отидоха мистериозно. Трима от тях получават смъртоносни инфаркти, макар преди това да са били в добро здраве.
Бащата на Христина и Росица Белнейски Стоимен е намерен мъртъв на 3 февруари на релсите на гара Пазарджик. Той е деветият от хората, свързани с жестоката трагедия на момичетата, които загиват за 9 години.
Стоимен Белнейски е покосен от инфаркт, докато бил на работа и отишъл да премести стрелките на един от коловозите. Най-вероятно му прилошало, паднал е на земята и е починал. По тялото му не са открили следи от насилие. Ден след смъртта му, неговата съпруга Фани заяви, че няма пари за погребението му.
За да изпрати мъжа си в последния му път й трябвали 590 лв., с които не разполага, оплака се тя. Кметът на село Главница Емануил Христов веднага се отзовава на нуждата на почернената жена и помога за събирането на средствата.
Стоимен Белнейски вече лежи до убитите си дъщери .
Началото на черната серия е през 2006 г., когато Росица и Христина са зверски убити. Трагедията се случва малко след полунощ на 28 януари. Момичетата си тръгват от заведение в Пазарджик и около 0,30 ч. се срещат с Лазар Колев - убиеца, който получи доживотен затвор без право на замяна.
Момичетата не са познавали Колев, който е бил с автомобила си. Христина и Росица се качват в колата му, а той праща едното при свой познат, който така и не е установен, и остава сам с по-голямата сестра - Росица.
Колев я насилва сексуално, след което потегля. Съдебно-медицинската експертиза показва, че момичето е скочило от колата, вероятно изпаднало в ужас. Стреснат от случилото се, Колев я убива.
Колев завежда на същото място, където е ликвидирал Росица, и малката сестра, след което изнасилва и нея. За да прикрие деянието си, той пребива Христина и закарва двете тела към местността Грамадите. По данни на експертизата Христина е била все още жива, когато стигат там, но Колев я умъртвява. Окончателна присъда той получи едва миналата година.
Множество мистерии възникват както около самата смърт на момичетата, така и покрай загиналите, които са имали връзка с тях или с разследването. До ден днешен не е открит съучастникът на Лазар Колев, за когото майката на сестрите Фани продължава да настоява, че трябва да бъде открит.
 

Каква е причината за кончината на останалите четирима свързани със случая, четете в новия брой на в. "168 часа"