Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жестокият разстрел на Татяна Стоянова е класическо убийство от страст, заяви експерт пред в. "168 часа". Големият брой изстрели и начинът, по който е извършено престъплението, показват, че най-вероятно силен личен мотив е довел до прекомерната агресия.

По тялото на началника на кабинета на пазарджишкия кмет са открити общо 5 куршума. Убиецът причаква жертвата да вкара джипа си в гаража в задния двор на кооперацията, където живее.

Стреля право срещу нея

и единият куршум попада директно в лицето на Татяна. Именно фактът, че убиецът гледал в очите жертвата си, преди да я застреля, е една от сигурните следи, че престъплението е извършено за отмъщение.

Единият куршум излязъл от тялото по необичаен начин. Всичките изстрели по Стоянова са са фронтални от близко разстояние. Първите 2 куршума попадат в стомаха, третият - в сърцето, а четвъртият е влязъл през скула на лицето, след което през шията е навлязъл в областта на гръбначния стълб и е излязъл през кръста.

Последният, пети изстрел, е в челото на Стоянова и засяда в тила. Петте последователни изстрела са направени в рамките на няколко секунди и са групирани, което говори за професионални умения на стрелеца.До момента няма данни да са намерени гилзи в района на убийството.

Макар районът да е оживен, никой не чува изстрелите. Смята се, че убиецът е ползвал заглушител. След като се уверява, че Татяна е мъртва, убиецът изчезва от местопрестъплението. Сигналът за намереното тяло е подаден в 18,40 ч.

Пистолетът, с който е стрелял убиецът, е 9-милиметров. Това е оръжието, с което най-често се извършват престъпления от страст, коментира още експертът.

По думите му убийства, при които броят на изстрелите е толкова голям, се извършват или поради страст или заради неопитност. В някои от случаите убийци, които извършват първото си престъпление, стрелят многократно поради силната емоция в момента и за да се уверят, че жертвата им е мъртва.

Според криминалистите килърът е бил изключително добре подготвен.

"Най-общо казано, мотивите за убийството са лични", коментира говорителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Николай Божилов. По думите му това е основната версия, по която работят разследващите.

Първоначалните заключения на психолозите от Института на МВР, че става дума за гневен, жесток и хладнокръвен човек, без задръжки в отнемането на човешки живот.

Заключението от аутопсията е, че смъртта е настъпила от рана, която е довела до нарушаване целостта на мозъка.

Близо до местопрестъплението има три видеокамери, които вероятно може да са заснели убиеца. ДНК експертизи се правят на проби, снети от следи, оставени около местопрестъплението.

Дали откритите на местопрестъплението следи са достатъчни за разкриването на убиеца, четете в новия брой на в. "168 часа"