Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любимата кола на Камен Воденичаров - Живка, за втори път била открадната, а апартаментът му е обран по същия начин, както преди години, разказва актьорът пред в. "168 часа".
В края на ноември крадци се спускат с въже през комина на дома на Воденичаров. Само два дни по-късно изчезва джипът му, паркиран пред блока.
Водещият споделя, че любимата му кола се казва Живка, "защото е джипка и защото е много жива". За първи път открива, че автомобилът липсва, една зимна сутрин, когато излиза от блока си на бул. "Васил Левски". Поглежда към мястото, където е паркирана колата, и установява, че я няма. Същата сцена се разиграва две години по-късно - този ноември.
"Само два дни след като обраха дома ми,
разбрах, че колата ми е разбита и открадната
- разказва Воденичаров. - Беше паркирана пред кооперацията. Сега я няма. Преди две години също я бяха откраднали, но тогава извадих късмет, защото я бяха намерили изоставена до една бензиностанция в кв. "Дианабад". Много е неприятно да ти откраднат каквото и да било, а още повече - любимата кола."
След като автомобилът е открит, служителите на реда се обадили на Воденичаров и го извикали на оглед. Автомобилът, който за щастие на актьора е намерен, обаче бил в окаяно състояние.
"Крадците я бяха
оставили без номера,
с издрани всякакви идетификационни белези. Но явно не са знаели, че все пак има някакъв скрит номер, по който може да бъде установено чия е. Слава богу, че навремето я взехме нова и така от завода доказаха, че е моя - била е поръчка и чрез този номер това се удостовери", спомня си Воденичаров.
Въпреки че се надява щастливата ситуация с намирането на крадената кола да се повтори, Воденичаров не е убеден, че отново ще види Живка.
"Според мен нищо от това, което ми беше откраднато, няма да се намери - предполага актьорът. - Въпреки че колата ми беше открита първия път, не знам дали и сега ще се случи така. Все пак се надявам - и полицията я търси, и застрахователите. Много обичам Живка, но явно и айдуците също я обичат.
Тогава извадих голям късмет, защото процедурата е такава, че трудно можеш да удостовериш, че нещо, което ти е било откраднато, в действителност е твое. Не стига, че си ограбен и разбит, а и законите ни са чудесни -
пишеш като ненормален, чакаш, обясняваш се,
губиш си времето
Едва ли не ти си виновен за всичко, което ти се е случило - затова, че някой ти е счупил колата, влязъл е в дома ти. Всички тези процедури са от времето на Инквизицията - XIV век. Отчайвам се от държавата, но на фона на тези грабежи, които станаха през банките и ежедневно се случват на хората, моето едва ли не изглежда смешно. По-добре да подходим с чувство за хумор, защото иначе трябва да се гръмнем.
Или просто да се защитим и да гръмнем тези, които ни влизат в къщата. Натам отиват нещата - хората и у нас ще решат да си защитят домовете и ситуацията ще стане, както е в Америка - самозащита."
Очевидци на кражбата на Живка няма, но малко след инцидента става ясно, че камерите на съседната сграда са заснели автоджамбазите. Когато два дни преди разбиването на автомобила обирджии алпинисти се вмъкват в дома на Воденичаров, нито свидетели, нито камери успяват да уловят наглите апаши.
Апартаментът на водещия се намира на петия, последен, етаж в кооперация в центъра на столицата. Ловките крадци
се вмъкнали през терасата, разбили вратата на кухнята
и се промъкнали в дома на актьора.
"Крадците са влезли през съседен вход - казва Воденичаров. - Качили са се на покрива и така са се промъкнали у нас. Аз живея в ъглова кооперация и достъпът през покрива на съседната е сравнително лесен. Счупили са загражденията на моя балкон. С въже са се подсигурили през комина и са се прехвърлили през балкона. Така са успели да влязат.
Разбита е балконската ми врата, която е с нова, хубава дограма, но явно това не ги е затруднило. По нея има следи от отвертки на нивото на дръжката - явно това е технологията, чрез която са се вмъкнали.
Когато влязох в апартамента си, всичко беше на земята. Навсякъде имаше разхвърляни документи, дрехи, снимки, картини. Чекмеджетата бяха извадени на пода, библиотеката също беше разхвърляна. Обирът се е случил привечер по времето, когато отивам да си монтирам предаването.
Явно крадците са ме следили, преди да влязат в дома ми".

За друг случай, при който жилището на Камен Воденичаров е обрано, четете в новия брой на в. "168 часа"