Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Продуцентът не е получил нито лев за сериала си “Шменти капели”. С 50-те хиляди от “ВИП брадър” ще покрива най-неотложни дългове

Йорданка Христова влиза за шестцифрен хонорар във "ВИП брадър", Евгени Минчев се включва в шоуто за забавление, а Влади Въргала приема офертата, за да изкара зимата на топло.

Първите две разкрития едва ли ще изненадат някого, но жестоките житейски проблеми на Въргала шокират половин България. Хората са свикнали да го виждат вечно усмихнат и пословично деен. Веднага след промените той се включи в екипа на "Ку-ку", а след това започва сам да си търси място под слънцето, прави скрити камери и различни други предавания. Накрая се чувства достатъчно подготвен сам да продуцира български филм и веднага след това сериал.

Точно тези два проекта поглъщат всичките спестявания на Владислав Карамфилов, вкарват го в тежки задължения към банките и накрая

буквално го изритват

на улицата

Опитният шоумен не отваря и дума за сериозните си проблеми, но във "ВИП брадър" певицата Кали разказва, че нейният добър приятел е на ръба на мизерията.

"Не може да бъде с жената, която обича. Няма какво да яде. Дори ми призна - аз съм дошъл тук, в Къщата, да изкарам зимата", хвърля бомбата в ефир Кали. Влади не отрича думите й, но в характерния си мъжкарски стил

не желае да занимава околните с

проблемите си

"168 часа" се добра до информацията, че всичко в живота на Влади се обръща с главата надолу след фалита на ТВ7, предизвикан от срива на КТБ. Шефът на банката Цветан Василев бяга в чужбина, а подопечната му телевизия се лишава от 20 млн. лева годишен бюджет. Всички надолу по веригата страдат, но някои повече. Най-ужилени са продуцентите, които не са си взели парите за вече създадени и излъчени продукции по ТВ7. Сред тях е и Владислав Карамфилов-Въргала. Той има да получава внушителните 2,5 млн. лева за сериала си "Шменти капели: Легендата", който преди това е излъчван по закъсалата телевизия.

"Влади вложи всичките си пари, имущество, дори и здраве в този сериал, който трябваше да яхне успеха на филма му "Шменти капели". Първите серии се радваха на добър зрителски интерес, обсъждаше се идеята за още сезони, а той очакваше да получи и предварително уговорените пари. Нищо такова не се случи.

Всичко се срина и се разми отговорностт

а кой трябва да плаща натрупаните задължения. На този въпрос и сега няма отговор. Различни синдици душат около телевизията, а много хора вече дори не се и надяват да си вземат дължимото. Други успяха да изплуват и да продължат, но Въргала не беше сред тях. Фалитът на ТВ7 означаваше и негов личен фалит", разказват бивши работници на частната медия, чието бъдеще и в момента остава крайно неясно.

На Въргала картинката му се изяснява много по-бързо. Той няма от кого да си вземе парите, а банките не са склонни да се съобразяват с временните затруднения на своите клиенти. Самият Карамфилов преди време с чувство за хумор сякаш предрича нерадостното си бъдеще. Тогава той се е заел да продуцира филма си "Шменти капели" и отново взема сериозен банков заем. Проектът въобще не успява да се изплати, а Въргала се надява, че сериалът по ТВ7 ще му помогне да се оттласне от дъното.

"С известни колебания успявам да си обслужвам заемите, но

трябва да работя по седем дни в седмицата, за да се закрепя на повърхността

Много се надявам, че от ТВ7 ще възприемат идеята ми филмът "Шменти капели" да се прелее в сериал, защото това ми е шансът да си върна парите. Другият вариант е да вляза в банката с чорап на главата и да извикам: "Това е обир". Лошото е, че моментално ще ме разпознаят по гласа и ще си кажат: "А, Влади пак прави скрита камера", опитва да се шегува продуцентът, след като вече е разбрал, че продуцирането на пълнометражен филм е голяма лъжица за неговата уста. Не че не полага всичките си усилия, за да подплати финансово начинанието и да го извади на печалба.

"Всички много се заинтересуваха от историята с ипотекираното ми жилище. Наистина заложих апартамента в банката, но с парите сигурно съм осигурил първите 15 минути от филма. Трябваха още много средства.

Продадох наследствени декари край магистралата

Заложих и предприятие, което въртяхме с един приятел. Цветан Василев също даде свои лични средства, за да се получи филмът. Но за съжаление от финансова гледна точка операцията беше позор за ротата.

Не е възможно да успееш в сегашната действителност", отсича Влади Въргала.

Чак след като е създал своя комедиен филм, той е принуден да разбере суровите правила на играта.

"След финалната сметка се оказа, че за мен остават 10 процента от приходите на филма. И то при положение че сам трябва да си платя рекламата, а тя струва не по-малко от 200 хил. лева. Не вдигнеш ли сам олелия за новия си продукт, никой няма да го види. На някои места филмът

сякаш мина

по терлици

А залите бяха пълни, хората го харесваха, но този факт се оказа без особено значение. В България или трябва да си много богат, за да правиш кино, или да разчиташ на държавата. Аз не отговарях на тези две условия и го закъсах", признава си продуцентът.

Надеждата му, че с производството на сериал ще си върне вложеното и дори ще види печалба, не се оправдават. Няма кой да му изплати 2,5 млн. лева и Въргала не може да си обслужва кредитите.

оявяват се слухове, че финансовите му тегоби се отразяват и на семейния му живот. Въргала посяга към чашката, която често лъже, че е единственото възможно спасение в критична ситуация. Напрежението неминуемо се отразява и върху семейния живот, след като Въргала признава на Кали, че "не може да бъде с любимата жена". Той със сигурност има предвид съпругата си Силвия, с която имат дълга история зад себе си.

"Запознахме се в едно заведение срещу ВИТИЗ. Три дни по-рано се бях уволнил от казармата и с един приятел искахме да полеем събитието. Влюбих се в Силвия на момента, в който влезе в бара заедно с братовчедка си. Двете бяха едни смутени момиченца, но успях да ги предумам да седнат на нашата маса. Вътре беше студено и тя потрепери. Попитах я дали й е хладно и предложих да я стопля.

С тази си реплика

за една бройка

да я изгубя",

разказва шоуменът за първата си среща с жената, която след това ще му роди две деца - Виктор и Александра. В края на срещата той все пак

напипва

вярната музика,

след като кани момичето на театър и така я убеждава, че не е пълен въздух под налягане.

"Съвсем в началото на връзката се разхождахме по ул. "Раковски" и видяхме срещу нас човек, който беше напълнил мрежичката си с банани. По-младите едва ли ще повярват, че преди 10 ноември бананите и портокалите бяха страхотна екзотика.

Щом ги видях така жълти и примамливи, му споделих колко са ми се дояли.

В следващия миг го видях как коленичи пред мъжа и го моли за един банан. Май тогава осъзнах, че това е моят мъж", спомня си на свой ред Силвия.

Тя е плътно зад мъжа си в най-страшния период от живота им, когато лекарите съобщават на съпруга й, че най-вероятно е болен от рак. Започват да се точат най-дългите дни в живота на Влади, докато медиците не променят диагнозата му на далеч по-безобидно заболяване.

"Той криеше от мен, защото бях бременна. Но забелязах, че

всяка нощ плаче насън и нямаше как да не разбера, че нещо ужасно го мъчи

Опита се сам да премине през това изпитание и то наистина го направи много по-силен човек", убедена е Силвия.

Самият Карамфилов твърди, че в най-тежките си мигове е осъзнал колко е ценен животът и как не трябва да бъде пропиляван нито ден от него. Затова и много по-спокойно приема настоящите си премеждия. А и облаците поне временно се раздигат, за да се покаже слънцето. Офертата към Въргала да влезе във "ВИП брадър" идва в най-подходящия момент. Той успява да се договори за хонорар от 50 хил. лева, които ще му помогнат да си върне поне част от заемите. По време на шоуто фенка на шоумена дори е готова да му предостави свой апартамент, в който да живее. България показва, че

обича незабравимия герой с железни

вериги по врата,

който правеше валутни далавери в комедийните скечове.

Влади е готов да яхне вълната и да се възползва от титлата си на най-обичана ВИП звезда в България. За победата си в шоуто той не взе допълнителни пари, но не ще пропусне шанса да използва друг солиден капитал, какъвто е известността. Вече имал план за нов филм, върнал си е надеждата, че нещата в бизнеса и в семейството му ще се оправят.

"Когато заложих апартамента, за да правя филм, синът ми дойде и каза: "Тате, ти ни погреба". След като "Шменти капели" видя бял свят, той ме прегърна и отсече: "Гордея се с теб!"Ще направя всичко възможно семейството ми да е гордо с мен", обещава си Владислав Карамфилов.

Още много любопитни истории четете в "168 часа"

СПЛОТЕНИ: Влади се надява да спаси семейството си въпреки огромните проблеми, които го атакуват от различни страни.
СПЛОТЕНИ: Влади се надява да спаси семейството си въпреки огромните проблеми, които го атакуват от различни страни.