Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РЕШЕНИЕ: Александра и Иван напуснаха Театъра на армията, но от новия сезон ще играят в общо 4 постановки.
РЕШЕНИЕ: Александра и Иван напуснаха Театъра на армията, но от новия сезон ще играят в общо 4 постановки.

Напускането на Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин от Военния театър за пореден път потвърди, че много актьори предпочитат да работят на хонорар, вместо да бъдат на щат.
Това им дава възможност да са по-дейни в телевизионни проекти и в киното.
 Сърчаджиева обяви миналата седмица, че вече няма да бъде част от трупата на Театър "Българска армия", а половинката й Ласкин я последва след 17 г. на сцена. Александра се отказа и от участие в спектаклите, от които бе част, малко преди новия сезон.
"Вече не съм част от трупата на Театър "Българска армия". Напуснах! И сега се чувствам преродена. Свободата, Санчо, е на върха на копието!",
 заяви актрисата.
"Истината е, че се изчерпах. Напуснах, защото стоях там заради Александра, а не трябваше. А тя просто не издържа заобикалящото я режисьорско некадърие и малодушие. С изключение на Асен Шопов, Ивайло Христов и най-вече Крикор Азарян", обясни за напускането си Ласкин.
Във Военния театър не се случва често някой да напусне, но ръководството приема решението на Александра и Иван.
"Това е един нормален процес в живота на човек. Когато достигне до някаква бариера и си постави нова цел, продължава напред съобразно своите желания. Това важи за всяка една област, не само за театрите. Въпросът е доколко са големи мечтите му", каза заместник-директорът на Военния театър Йордан Алексиев.
Напускането на двамата актьори няма да създаде хаос във Военния театър. Ръководството вече е взело мерки за намирането на заместници за постановките с тяхно участие, но това няма да бъдат нови лица.
"Засега нямаме нови имена в трупата. Оглеждаме се за нови колеги. Обикновено, преди да назначим някого на щат, го ангажираме за една постановка, за да се прецени дали си пасва с трупата.
Ако успеят да се сработят, режисьорът предлага на директора актьорът да бъде нает. Решенията не се вземат самосиндикално", разясни Алексиев.
Ролите на Сърчаджиева и Ласкин ще се
заемат от актьори в трупата на Военния театър
 

Кои други обичани актьори са предпочели да работят само на хонорар, четете в новия брой на в. "168 часа"