Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В РОЛЯ: Юрий Рахнев (шофьорът) и Владо Стоев - пиар на “Под прикритие”, в реклама на мобилен оператор.
В РОЛЯ: Юрий Рахнев (шофьорът) и Владо Стоев - пиар на “Под прикритие”, в реклама на мобилен оператор.

Рекламата заема голяма част от съвременния живот, както и от ефира на телевизиите. От едната страна на екрана са зрителите, а от другата - хората, които я създават.
За да се промотира един продукт, са важни много неща и едно от тях са лицата, които застават зад кадър. "168 часа" представя историите на героите на едни от най-известните реклами у нас, които в момента се излъчват в праймтайма. Повечето от тях са със сериозен опит пред камера. Постоянно виждаме известни личности, застанали зад дадена марка. Но има и такива, които сме запомнили основно с ролите им в рекламите. Един от тях е Юрий Рахнев, който изиграва шофьор на банда, която прави неуспешен опит за обир, за един от мобилните оператори.
Юрий е в ролята на пестеливия идиот, който отказва да потегли, защото си е платил за паркинг и иска да се възползва максимално от услугата. Партнира си с пиара на "Под прикритие" Владимир Стоев-Шамана и Станислав Пенев. Интересното е, че
Рахнев е участвал в реклами и няколко кинопродукции, но никога не е ходил
на кастинг за тях
На пръв поглед изглежда, че е попаднал случайно на снимачната площадка, но всъщност изобщо не е така.
Юрий не е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, но не защото не е имал желание. Веднага след казармата е кандидатствал в академията, но го късат на изпита по пеене. Решава да се изяви с песен на "Бийтълс", но точно това му изиграва лоша шега, защото не е била типичен избор за времето си и може би на комисията й се е сторила по-непозната.
Въпреки това той не се отказва от по-артистична професия. В крайна сметка записва да учи фотография отново в НАТФИЗ. Там се запознава с много интересни хора, които и до днес го ангажират с различни ролил Освен това съвсем наскоро е завършил журналистическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски", пишейки дипломна работа именно за "Бийтълс".
Работил е и като фоторепортер 5 г. във в. "24 часа", но отдавна е загърбил тази своя страст.
"Нещо се преобърна в мен и спрях да снимам. Като че ли нагласата на наблюдаващия човек в мен изчезна.
Възможностите, които се отвориха пред мен, се случиха на възраст, в която нямах стремежа за известност. Приемам ги като човек, който трябва да си изпълни ангажиментите дисциплинирано.
Разбира се, не казвам, че нямам амбиции, дори напротив.
Това, че нямам актьорско образование, ме стопира
да се конкурирам с по-опитните колеги
Много би ми се искало да има истински школи за сценични изкуства у нас, където човек може да се пробва. Мащабът ни е малък, но трябва да има повече инициативи и опции за хората", казва Рахнев.
Юрий е брат на писателя Елин Рахнев, който е и автор на "168 часа". Двамата са израснали в артистична среда.
"При нас изкуството е семейна традиция. Майка ми, баща ми и баба ми са се занимавали с театър. Сценичната изява не е била чужда на никого. Толерираше се и не се гледаше на нея като на нещо екзотично. При Елин се изрази под една форма, а при мен - под друга.
У поколението на моите родители и техните приятели имаше една традиция - живото изпълнение беше на преден план. Вероятно в нашето семейство е било в малко по-висока степен изразено", споделя артистът.
Като за човек без нужното образование се е снимал в доста продукции.
Започва изявите си в
няколко студентски филма
След това се снима в две пълнометражни ленти и един сериал. в "Подслон" на Драго Шолев изиграва младия и амбициран капитан Георгиев, а във "Вяра, любов и уиски" на Кристина Николова влиза в ролята на момче от антуража на главната героиня. Виждали сме го и в "Къде е Маги?", където се превъплъщава в младия полицай, влюбен в героинята на Вики Терзийска от "Мастило".
За разлика от Рахнев има и лица от малкия екран, които са минали през няколко кастинга, за да бъдат избрани. В тези редици се нареждат група момчета, които се превръщат в емблематични за промотирането на известна бира.
И четиримата могат да се похвалят със сериозен опит в артистичните професии.
Цветомир Ангелов-Цуки е Ники за приятелите си в рекламата. Той може да се похвали с роли в две чужди кинопродукции, дори си е партнирал с Антонио Бандерас в Automata. "Това е един изключителен човек и професионалист. Дори не мога да опиша каква аура има. Рядко в живота си съм срещал хора като него", споделя впечатления Цуки.
Другият му опит на световна сцена е в израелски филм за 12-те апостоли, където изиграва Симон Зилот. Снимките са в България и Йордания. "Сред екипите в Йордания имаше хора, които не говорят английски език, но въпреки това се разбирахме. Езиковата бариера изобщо не е пречка, когато всички са за общата кауза. Необяснимо е, но се получи. Беше приятно изживяване."

Кои са другите известни лица в рекламните клипове, четете в новия брой на в. "168 часа"

ЛИЦА: Известна марка българска бира се доверява на актьорите Дору Катанеску (вдясно) и Емил Манданак за ролите в последната си реклама.
ЛИЦА: Известна марка българска бира се доверява на актьорите Дору Катанеску (вдясно) и Емил Манданак за ролите в последната си реклама.