Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РЕКОРД: Дмитрий Риболовлев плати $4,5 млрд. на бившата си половинка Елена.
РЕКОРД: Дмитрий Риболовлев плати $4,5 млрд. на бившата си половинка Елена.

Разводът може да струва доста скъпо. И то не само в Холивуд.
Защото Мел Гибсън държи едва шестото място в класацията на най-скъпите раздели в историята.
До момента само три развода са минали 1 милиард долара при оформянето на документите. А преди дни босът на Димитър Бербатов в "Монако" Дмитрий Риболовлев подобри световния рекорд, след като съдът в Швейцария постанови, че трябва да плати на бившата си половинка Елена малко над 4 млрд. швейцарски франка или 4,5 млрд. долара. Двамата са заедно от студентските години, когато завършват медицинския институт в Перм.
Кариерата на Дмитрий започва с медицински уреди, но бързо се насочва към инвестиционното посредничество. За да приватизира "Уралкалий" и да го превърне в световен лидер. През 2010 година го продаде за 5,3 милиарда долара на бившия президент на "Анжи" (Махачкала) Сюлейман Керимов. И точно кризата в този отрасъл доведе до фалита на тима, който докара Роберто Карлош в руското първенство.
Риболовлев купи за 95 милиона долара имението на Доналд Тръмп във Флорида. След което и това на Уил Смит в Хавай за още 11 милиона. Той бе един от основните акционери в банката на Кипър, като част от парите му се изпариха по време на кризата на Острова на Афродита.
През април миналата година по-голямата му дъщеря Екатерина купи всички имоти от Атина Онасис Ръсел, включително и остров Скорпио. Риболовлева е притежател и на най-скъпия апартамент в света, като се изръси за мезонет в Ню Йорк за 154 милиона долара. Тя има и по-малка сестра Ана, която е на 23 години. А бащата Дмитрий се лиши от половината си богатство след решението на съда за прекратяване на брака.
Предният рекорд в
разводите се държеше
от френски евреин,
който почина през 2008 година от рак на простатата. Но преди това Алек Вилденщайн се раздели с 2,5 милиарда от богатството, което наследи от баща си Даниел. С тази сума той откупи свободата си от съпругата си Джоселин и отиде в обятията на рускинята Люба Ступакова.
Алек е един от двамата наследници на богатството на може би най-добрия познавач на импресионизма и търговец на произведения на изкуството Даниел Вилденщайн. След кончината му на 23 октомври 2001 г. то е оценено на 20 милиарда долара. Всичко започва от дядото на Даниел - Натан, който открива магазин за картини в Париж.

За останалите солени раздори четете в новия брой на в."168 часа"