Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Природни стихии превръщат в пророчици със свръхестествени умения жени в един и същи географски регион - област Македония.

Известната леля Ванга се сдобила със силите си, след като била вдигната от вихрушка и открита затрупана с камъни и пръст в една нива.

На предшественичката й Стойна Преподобна се явява свети Георги, след като станала жертва на кълбовидна мълния, влязла в стаята й. Миналата година се завихри

торнадо в същия регион, което вдигна във въздуха кон

В последствие се оказа, че по ирония на съдбата животното е собственост на баба от село Яково, която се казва, забележете, Вангелия (Това е цялото име на леля Ванга - бел. авт.) 

Учените от БАН, които в. "168 часа" потърси за коментар, обявиха, че няма доказателства за концентрация на торнадо и мълнии в този район. На това място метеорологичните служби нямали мониторингови системи. Историческите факти обаче - биографиите на Ванга и Стойна Преподобна, са налице и показват силни съвпадения между страховити природни явления и пророческите дарби на тези две жени.

Местните също смятат, че това не е случайно. Веднага след последното торнадо започнали да коментират

дали това не е знак

за нова пророчица.

Но дали ще се появи?

Сравняват бедствието, което ги връхлетя, с Ванга. Самата тя винаги е казвала, че Стойна Преподобна е била с много по-силни способности от нея.

"Тая жена е светица, она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледеш мене, она е десет пате по-голема от мене! Яз пак апнувам, пийнувам, такива работи, а она - нищо - ни месо е турала в уста, ни ракиа, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със свети Гьорги ги е онаждала", казвала леля Ванга за предшественичката си.

Двете споделят почти еднакви съдби. Ослепявайки като малки, животът им се променя коренно. Стойна се сдобива със свръхестествените си способности в гръцкото село Хазнатар, а Ванга - в македонското Ново село.

За леля Ванга е чувал всеки българин, известна е дори в чужбина. Но малцина са тези извън Пиринския край, които са чували за Стойна Преподобна, макар и да е по-силната пророчица.

Не добила голяма популярност приживе. Нямало голям интерес към нея от важни политически фигури, както към Ванга. Предупреждавала за опасностите, които грозят човечеството, помагала на много хора, но самата тя искала да се разказва за нея и способностите й чак след смъртта й. Говори се, че била предрекла завръщането си на Земята в човешки образ.

Стойна Димитрова е родена през 1883 г. в село Хазнатар.

Едва 7-годишна се разболява от едра шарка и ослепява Веднъж състоянието й било критично. Докато родителите й се чудели дали ще оживее, или ще изгубят дъщеря си твърде рано, се случило чудо.

"Задала се буря. Гръм, трясък, блясък, страхотия голяма... Вратата на стаята, където било болното дете, се отворила. Опитали да я затворят, но бурята попречила. Горките родители... Те не знаели какво означава тая сила. С мъка я затваряли, а в този миг стаята се озарявала като от много слънца.

Всички били уплашени до смърт, освен болната Стойна. Тя казала на родители си:

"Не затваряйте вратата, защото свети Георги иска

да влезе, а не може от вас!"