Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българинът, който изигра таен агент в "24", ще се появи в още един епизод. Екипът на сериала бил толкова доволен от представянето на Юлиан Костов, че продължава ролята му в продукцията, разказа актьорът пред "168 часа".
"Казаха, че искат да продължим образа. Радвам се, че хората останаха доволни и ме потърсиха отново. Ще участвам и в 8-и епизод. Вече няма да бъда безименен воин. Ще се казвам агент Харуел. Кастинг режисьорката веднага ми сподели, че най-вероятно ще ми даде ролята.
Обикновено не се прави така, но тя искаше да ми вдъхне по-голяма увереност. Каза ми, че не е добре да съм чак толкова скромен. Новите сцени са комбинация между диалог, бойна хореография и импровизация.
Направи ми впечатление как при изпълнението на каскадите на първо място
всичко беше съобразено
с моята безопасност
Продуцентът и режисьор на сериала Джон Касар остана доволен от мен навръх рождения си ден. Кийфър ми благодари за добре и бързо свършената работа. Но все пак не го намирам за кой знае какво постижение, защото имам по-високи цели. Ходил съм на кастинги за доста по-големи роли и мисля, че съм на прав път", казва Костов.
По време на снимките най-много си общува със сексапилната Ивон Страховски.
"Доста си приказвахме с нея. След снимките се прибрахме заедно с кола. А с Кийфър си говорихме по време на снимките. Той се намеси и каза на режисьора как да вляза в образ. След това ми показа конкретно как иска да го направя. Изиграх сцената, а Съдърланд ми каза: "Браво, моето момче. Много по-добре се получи от преди. Нека така да продължим."
Като цяло имаше много добър дух на работа.
Всички се отнасяха
много добре с мен
Екипът ме накара да се почувствам като равноправна част от продукцията дори и за 1 час", разказа впечатленията си българинът.
Юлиан е всестранно развита личност. Въпреки че е само на 24 г., преминава през различни етапи в живота си, преди да се появи на екрана. Завършва испанската гимназия във Варна. Тренирал е плуване в "Черно море", дори 1 година се състезава в националния отбор на България. Заминава за Холандия, за да учи бизнес мениджмънт, но и там не си намира мястото. Мести се в Англия, но със задна мисъл да стартира кариера в киното.
"От спорта през академичните среди на университети реших, че ще се занимавам с актьорство. Нямах възможност да проверя какво е да се развиваш в различна среда. Когато ми се удаде възможност да поема по нов път, трябваше да бъда достатъчно смел, за да се впусна", споделя Юлиан.
Въпреки че сам си е избрал да учи сериозна специалност, никога не си е представял да работи от 9 до 17 часа. Няколко ключови момента го тласкат към решението да зареже сериозната професия и да се впусне в непознатото.
"Една нощ, докато бях още в Холандия, реших, че ще взема нещата в свои ръце. Организирах си преместването в Англия.
Продължих образованието
си, но само за пред родителите ми
Те още не знаеха каква е скритата ми цел. В момента са с две ръце "за". Благодарен съм им за това, защото много хора нямат тази емоционална и морална подкрепа, която получавам от тях", споделя Юлиан.
След това му предстои един от най-важните моменти, а именно да разбере дали става за актьорската професия.
"Най-голямото доказателство, че съм на прав път, бе, когато ме приеха в Националния младежки театър на Великобритания. Оттам са минали всички големи актьори в Англия. Тогава наистина повярвах в себе си, защото кандидатствахме 5200 души, а взеха само 200 от нас. Решаващ момент бе и когато започнах да се издържам сам. Това ме мобилизира допълнително и от около година и половина се справям сам с парите, които вадя като актьор", разказва Костов.
Започва да ходи
на кастинги редовно
Първоначално снима няколко реклами. Така работи около 8 месеца, докато не получава предложение за първата си роля в българския филм "Код червено". Връща се в родината по този повод. По-късно се снима и в "Корпус за бързо реагиране 2" и американската продукция "Кристалните черепи". У нас става известен и с участието си в риалити формата "Африка: Звездите сигурно са полудели". След участието му в "24" започват да го търсят усилено у нас.
"Предложиха ми да бъда водещ на предаване и роля в сериал, но вече бях поел ангажименти за същите дати и се наложи да откажа. С агента ми сме се разбрали, че ще гоня международна кариера. Не желае да се връщам в България за големи периоди от време", разкрива актьорът.
Високите му цели се ценят и от жените, които си падат по успеха му.

"Когато разберат какво съм постигнал, реагират с възхищение, и то по-скоро на смелостта и вярата ми в себе си. Но все още не съм намерил подходящата партньорка", казва Костов.
Докато личният план остава на заден план, най-важното за него било да си намери добър агент.
"В чужбина е невъзможно да пробиеш съвсем сам. Кастинг режисьорите са много ценени навън. Ако нямаш агент с добра репутация сред тях,
никой няма да
те забележи,
нито ще те поканят на кастинг. Имах вече две неуспешни попадения. Първият не ми намираше никакви ангажименти, но поне ме вкара в директорията на актьорите (сайт, където са регистрирани над 100 хил. артисти - бел. авт.).
След 6 месеца се разделих с него. Следващият ми намираше само реклами. Не беше подходящ за моя типаж и за това, което мога да предложа като актьор, и съответно не се класирах на кастингите. Наскоро подписах с човек, който ме изпраща на различни места. Агенцията е бутикова, но има добра репутация сред режисьорите. Доста звезди изгряват оттук."
Въпреки че се занимава с кино само от две години, Юлиан има доста опит и впечатления от снимачните площадки у нас и в чужбина.
"В България продукциите, за които съм работил, са били с много малки бюджети в сравнение с "24". Затова в Англия нещата са доста по-професионално отиграни. Но от друга страна, у нас има много талант във всички сфери на тази индустрия.
Същевременно наблюденията ми от българската индустрия са, че от време на време се прави нещо на западно ниво. Но
често се намесва
егото, което е убиец
на всеки талант,
и много от тези хубави продукции след време се обезобразяват. Ако спрем да си пречим сами и започнем да си вярваме, нещата ще се получават по-плавно и качествено", казва актьорът.
Основната разлика между киното в България и Англия е професионализмът, убеден е Юлиан.
"Там всеки си знае мястото. Има разделение на труда и хората си вършат задълженията, без да се месят на другите и да философстват. На терен всеки се държи като нормален човек, равен с останалите.
Никой няма време да се занимава с нечии претенции и да му отдава специално отношение. Впечатление правят и тишината на терен и уважението към работата на другия", обяснява Костов. Актьорът признава, че обича страната си и често идва на почивка, но не би се установил трайно поне още четвърт век. "Надявам се, че след време ще бъда достатъчно успял, за да помагам на деца да сбъднат мечтите си. А междувременно се надявам да се превърна в човек, който вдъхновява младите да вървят по своя път", казва Юлиан Костов.