Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Влиятелният бизнесмен Младен Михалев-Маджо решава да обядва с приятели. Малко по-късно два огромни бронирани мерцедеса спират пред лъскаво заведение в София.
Отвътре изскачат яки охранители, последен слиза Маджо. Миг преди да влезе в заведението при членовете на прословутия кръг "Монтерей", босът е уловен от фотографската камера.
Една напълно обикновена приятелска сбирка за Маджо се превръща в истинско събитие за хората. За броени часове почти 30 хил. души прочитат новината в електронното издание на "24 часа". Сигурно десет пъти по толкова са се запознали с вестникарската дописка. Личността на Маджо години наред продължава да вълнува въображението на българите, които не са имали неговия шанс по един или друг начин да се издигнат до върха. Никак не е случайно, че автобиографията на Михалев е
прочитана десетократно
и стократно
от сценаристите на най-рейтинговите сериали. За продуцентите и всички надолу по веригата е ясно, че зрителите ще оценят по достойнство единствено персонажи, които имат нещо общо с реално съществуващи хора. Най-ценното, но и трудното упражнение в създаването на сериала е да измислиш герои, които да са интересни, но и достатъчно разпознаваеми за хората пред телевизорите.
В това отношение Младен Михалев е истинска златна мина за създателите на най-популярните ни сериали. Той хем е достатъчно вълнуващ, мистериозен и опасен, хем може сравнително лесно да бъде "напъхан" в сюжетната линия. Неслучайно един от основателите на групировката СИК е прототип на поне двама от най-известните и до днес герои - Джаро от "Под прикритие" и Милото от "Седем часа разлика". Разбира се, и в двата измислени образа има по нещо различно
с реално съществуващия човек, но общите им черти моментално се набиват на очи. В кино-средите продължава да се говори, че Любен Дилов-син сам се е заел да изгради образа на Милото, ползвайки много пасажи от автобиографията на Маджо. Дилов смятал Маджо за един от знаковите фигури на българския преход, който успява да разшири своята бизнес империя и да остане встрани от гангстерските войни, взели толкова много "скъпи" жертви.
Преживелиците на Младен Михалев и пътят му към върха са богат материал за проучване от страна на сценаристите на "Под прикритие". И те си свършват перфектно работата.

Кои са другите прилики между героите в сериалите и знакови  фигури от подземния свят, четете в новия брой на в. "168 часа"