Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Докъде я докарахме... напълно неизвестни рапъри, на чиито партита се употребявали наркотици, както сами споделиха гордо, да "прокарват" кампания срещу детската наркомания.
Скандалният клип с 14-годишната Иванжелина, която шмърка бял прах от учебник по български език за 8-и клас и впоследствие си плаща за опиянението с "малък жест", или иначе казано фелацио (поне такова впечатление оставя клипът), лъха на опит да се спечели евтина слава, откъдето и да го погледне човек. Никак не е скандално, а жалко.
Грозно е да стъпваш върху толкова деликатен проблем и да се тупаш по гърдите, че
ти показваш реалността на иначе заблудените овце по ширините български
Не, ти нищо не показваш. Търсиш жалък инструмент да те поканят в сутрешния блок на някоя телевизия, да събереш някой-друг "лайк" в социалните мрежи, а недоволството на нормалните хора да те направи популярно лице.
Е, уви, реалността наистина е сурова, но тя си има и последствия, които не се изчерпват с принудителната свирка. И някак ми се струва по-важно да покажеш тях, а не всички стъпки на шмъркането, ако твърдо си решил да пробудиш тълпата.
Странно е да заявите, че на партитата си виждате деца под влиянието на дрога, и същевременно да снимате клип, на който им показвате същото.
Къде е поуката тук, че малко се обърках?
Хем искате да помогнете на днешната младеж, хем им създавате благоприятна почва за развитие, както се казва. Съвсем така между другото лъсва въпросът какво направихте след партитата? Информирахте ли родителите за децата им, или е по-важно да се избухне с видеоклип?
Реално ми е все едно какво искат да кажат конкретните рапъри в своето творчество. Никога преди това не бях чувала за тях и се съмнявам, че съм единствената, но честно казано, ме заинтригуваха с претенцията си. Нека "пеят" за каквото поискат, но
хайде да не се претендира
за посланието с главно П,
защото не е. Ако причислим, и то смело със затворени очи, аматьорския клип към изкуството - тогава не е нужно изобщо да се доближава до мирогледа на едни или други групи хора по темата.
Винаги ще има такива, които биха могли да се асоциират и да подражават на не толкова морално произведение, но не в това е проблемът. Авторите не могат да отговарят за психичното състояние и слабостите на всеки един човек, доближил се до творчеството им, а и не трябва.
Но когато гордо заявите, че с този си продукт заставате зад една или друга кауза, и от фикция го превръщате в реалност, е съвсем различно и е тъпо да се оправдавате, че не сте разбрани. В крайна сметка за изкуство ли претендирате, че се изживявате като гениални творци, изпреварили времето си, или защитавате кауза, в която
уж сте отправили послание, което трябва да достигне до целевата група?
А то май излиза, че и на звездата в клипа малко й убягва тезата на "творците".
Интересно е как на въпроса на своята учителка, изгледала участието й, дали взема наркотици Иванжелина заявява пред bTV, че й отговорила:
"Няма как да вземам нещо на тази възраст" - сякаш чака да порасне достатъчно. Един невинен отговор казва толкова много. А майка й искала дъщеря й да разбере какво я чака, ако започне с наркотиците. Това е чудесно. Но някой успя ли да се информира от този клип какво го очаква, ако започне с наркотиците? Някъде там по пътя на странния подход в пълна инструкция за техниката на шмъркането ли трябваше да ми се скъсат невронните връзки и да ми се внуши, че наркотиците ще ме убият бавно, но сигурно?
А може би не разбирам "творците" или те самите не могат да се разберат...
Все едно, до другата
седмица никой няма
да си спомня за тях,
освен ако не отправят още едно "градивно" послание към младите и всички вкупом се впечатлим от "скандала".
Докога ще продължаваме да обръщаме внимание на евтините еднодневни пиар трикове за слава?