Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Гълъбин Боевски не е бил помилван от Дилма Русеф, нито е извадил късмет с масово помилване на затворници заради наближаващото световно първенство по футбол. Свободата си олимпийският ни шампион по вдигане на тежести печели, след като сключва сделка с бразилската прокуратура. Тази версия съобщи пред "168 часа" много близък роднина на успелия ни щангист.
Самият Боевски категорично отказва да комуникира не само с медиите, но и със стари другари, които се опитват да стигнат до него. Арестуваният през 2011 г. бивш спортист е убеден, че много от хората, които са му се пишели за първи приятели, след това са го изоставили. Дори пред най-близките си Гълъбин не желае да коментира как е постигнал чудодейното си освобождаване, при положение че две съдебни инстанции в Бразилия вече бяха потвърдили 12-годишната му присъда и се чакаше окончателното решение на Върховния съд.
"168 часа" все пак успя да достигне до единственото признание на Боевски по темата.
"Разбрах се с когото трябва",
отсича той пред най-близките си и повече не желае нищо да коментира.
Полицейски източници на вестника също коментират единствено версията, според която Гълъбин е сключил сделка с бразилската прокуратура. Според ченгетата олимпийският шампион е видял, че съдът няма да го пожали, и е задействал последния си авариен план.
"Всички информации, които достигат до нас, все още са
в сферата на слуховете,
така че не мога да кажа нищо, в което да съм сто процента сигурен.
Единият слух е, че Гълъбин е заплашил да издаде човек на много високо ниво в международния наркотрафик и подплашеният бос е натиснал на правилното място, за да освободи нашенеца. Това е по-фантастичният сценарий. По-достоверна ми се струва информацията, че Боевски е разказал отначало докрай как е била изградена схемата за трансфера на 9-те килограма кокаин от Бразилия до Европа. Много българи през последните месеци си спечелиха свободата, след като
натопиха партньорите си на по-високо ниво
в йерархията
От тази опция се е възползвал и Гълъбин. Едва ли бразилските прокурори ще издадат какво точно им е разказал нашият тежкоатлет. Със сигурност ще бъде измислена някоя официална и достатъчно достоверна информация за освобождаването на Боевски", обяви пред "168 часа" топполицай, който е възможно най-близо до случая.
След изненадващото си прибиране в България Боевски е пожелал първо да види внука си, който се роди,
докато дядото
беше в ареста
Следващата задача на освободения спортист е да се прибере в родния си град Кнежа, където ще си почива известно време. Той е твърдо решен да не разказва за преживелиците си в затвора "Сержант Марселу Пирес да Силва". Близките му са доволни, че изглежда в добро здраве и със съхранен дух въпреки тежките изживявания.

Цялата история четете в новия брой на в. "168 часа"