Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слънцето се скрива зад склона и на плажа настъпва най-хубавото време за разпускане.
Кресливите поляци, сърби и руснаци са си тръгнали, семействата с ревящи деца също са препуснали към дългоочаквания вечерен банкет. Няма ги дори гръмогласните продавачи на "кукуруза-витаминоза".
Цари пълно спокойствие и по-търпеливите летовници най-сетне получават възможност да се насладят пълноценно на морето и все още топлия пясък на огромната плажна ивица край Шабла.
От удължаващите се сенки изниква интересен субект. Отдалеч си личи, че
не е дошъл, за да събира слънчев тен
В ръцете си държи метален прът, който завършва с метален ринг. Към въпросното устройство е прикрепено и примитивно компютърче. Новодошлият се е свързал към системата със слушалки за уокмен.
Той пристъпва бавно по пясъка и обследва всеки метър с металния си ринг. Спира се и с малка лопатка чевръсто изкопава дупка. След по-внимателна пресявка вади бирена капачка, която захвърля в близкото кошче.
След това разходката продължава. В този ден Иван няма никакъв късмет и след три часа на плажа е забогатял точно с 35 стотинки.
Намерил ги е в първия половин час, а след това започва голямото преследване на ненужните тенекиени капачки, с които е осеян плажът. Днес не върви, но само преди два дни Иван е измъкнал общо 10 лева на стотинки от пясъка. Той не може и да мечтае за по-добър улов точно на този плаж.

Цялото разследване четете в новия брой на в."168 часа"