Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерите на водещи партии все по-често влизат в онлайн битки. Повечето от основните фигури на политическата сцена споделят възгледите си в социалната мрежа, а младежките им организации са инструктирани навсякъде, където има постове, да отбелязват харесвания и да коментират.
В социалните мрежи Бойко Борисов непрекъснато се подиграва с политическите си противници, а те се стремят да го уязвят, напомняйки му за слабостите на неговото управление.
Социалните мрежи стават все по-мощно оръжие в политическите битки. Това е изключително скъп инструмент за манипулиране на общественото мнение, особено ако се отнася до актуален проблем. Стотици хиляди левове се харчат в подобни битки в мрежата и милиони годишно, за да се контролира потокът на информация.
Над 500 000 лв. би струвало, ако някой беше платил за тази онлайн война,
съпровождаща протестите в София. Така я оценяват собствениците на компания за мениджмънт на онлайн репутация.
Фейсбук споделяне, специални сайтове в подкрепа на каузата, хаштагове и стотици снимки в онлайн пространството. Протестите събудиха невиждана досега вълна на интерес около една тема в мрежата у нас. Фирми, каузи и дори отделни личности дават огромни суми за такъв тип мащабни интернет акции.
Хората, които създават и поддържат вълненията в уебпространството, са всичко друго, но не и "интернет лумпени". А ако Христо Монов иска до името му да не излиза този епитет, трябва да плати около 20 000 лв. на специалисти. Те вече са се превърнали в истински професионалисти, защото подобна онлайн акция може да бъде оприличена на предварително подготвена кампания, коментират от компанията за мениджмънт на онлайн репутация.

Цялото разследване четете в новия брой на в. "168 часа"