Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛЪНЦЕ: Радост ще почива с любимия на Карибите.
СНИМКИ: ВАСИЛ ПЕКТОВ И АРХИВ
СЛЪНЦЕ: Радост ще почива с любимия на Карибите. СНИМКИ: ВАСИЛ ПЕКТОВ И АРХИВ
- Радост, преди дни Слави Трифонов призна пред Борислав Зюмбюлев, че сам не знае как е успял през последните 13 години да задържи шоуто си сред най-гледаните тв продукции. Твоето модно шоу също има дълъг живот в ефир, каква е тайната на успеха?
- Предишната ни версия на предаването "Огледала" се излъчваше над 12 години. Сегашният ни формат "Модерно" продължава предишната линия. Спазваме традицията да показваме на зрителите всички аспекти на модата. Не правя резки промени, няма как да обърна всичко с главата надолу. И в същото време търся развитието на формата.
Останем ли на едно място, бизнесът ще ни изхвърли.
Стремя се да имам обратна връзка със зрителите и се интересувам какво им е интересно да гледат. Рейтингите също са добри, въпреки че през последните години влиянието на телевизията все повече замира заради интереса на хората към интернет медиите.
- Ще се съгласиш ли със скромното ми мнение, че модата в България напоследък никаква я няма?
- Тъжно ми е от това, което самата аз забелязвам. В България има много хора, които са талантливи и успешни и могат да развиват този бизнес. В същото време всяко семейство първо отрязва парите за дрехи, защото насъщният и сметките не търпят отлагане. Потребителите нямат пари за мода и това се отразява на всички нататък по веригата. В момента на година се случват по 3-4 авторски ревюта, през 2007 г. те са били поне 60. И в тази тежка ситуация продължавам да пазя някакъв оптимизъм, че нещата ще се оправят. Човешкото око и съзнанието ни имат стремеж към красивото. Няма начин да се откажем напълно от индустрията, която ни позволява да изглеждаме по-добре.
- Ходиш ли на протестите?
- Не. Винаги съм била политически заинтересована и
ужасно ме интересува какво се случва в държавата.
Работата ми отнема целия ден и не остава време да изляза и да се разходя по улиците. Хора от екипа ми ходят и всяка сутрин идват разкази от рода на: "Вчера на протестите видях еди-кого си, защо да не му се обадим да ни помогне по нашия проект." Оказва се, че протестът е успешна форма на обмяна на информации и идеи, които са полезни за бизнеса. Възползвам се от това му лице на люпилня за свежи хрумвания.
- Какъв според теб ще е изходът от тези обществени вълнения?
- Живея с усещането, че политиката е изключително мръсна работа,
зад която стоят нечисти човешки грехове.
Не уважавам грозното у хората, не искам да го виждам. Погледна ли човек, първо търся положителните му емоции. Подмолните и игри са ми толкова чужди, че не мога да кажа как ще приключи всичко.
- Самата ти имаш досег с властта, изявявайки се като главен юрисконсулт на Столичната община.
- Работата в общината е свързана с огромен документооборот, а не с каквато и да е политическа активност. Вече 15 години съм там и хванах управлението на Стефан Софиянски, Бойко Борисов и на г-жа Фандъкова. Имах възможност да наблюдавам как работят и тримата,
но без да се обвързвам политически
Приемам се като експерт, който работи в името на това столицата да е готино място за живеене. През ръцете ми са преминали страшно много проекти, които са били реализирани и са облагородили облика на София. Няма да забравя мига, в който получихме в общината макета на паметника "Св. София". Първата ми мисъл беше, че ще е суперготино София най-сетне да има паметник, който да символизира нейния дух и жизненост. Харесвам си работата, въпреки че съм в неплатен отпуск вече почти година.
- Случвало ли ти се е да ти предложат пари, за да помогнеш за издигането на красива сграда върху градинка?
- Позицията ми е такава, че не бих донесла голяма икономическа полза на човек, който е решил да си служи с подобни методи.
Подписът ми не е окончателен,
а и всеки проект минава през много положителни становища на колегите ми. Ако започна да коментирам подобна вероятност, би трябвало прокуратурата да се самосезира и да започнат да ме разпитват кога и как точно се е случило. Трябва да уважаваме законите.
- Ако ти се наложи да избираш между общината и телевизията, какъв ще е отговорът ти?
- Надявам се да не се стига до подобна крайност, която да изисква толкова крайни решения. Доста години вече успявам да съчетавам и двете неща. Не телевизията, а дъщеря ми стана причина да си пусна едногодишен неплатен отпуск в общината. Но тя ми е по-важна от всичко.
- Какво наложи да отсъстваш толкова дълго?
- Детето тръгна на предучилищна в училище, където се говори само на английски. Това беше изключителен шок за нея, тъй като тя, съвсем естествено, не знаеше и думичка от езика.
От стрес спря да се храни през деня.
Връщаше се у дома, а храната в контейнерчето и шишето й с вода бяха непокътнати. Излязох в отпуск и започнах да ходя с нея до училището, седях колкото е необходимо, докато се почувства окей в цялата ситуация. Малко по малко нещата потръгнаха. Учителите й бяха достатъчно добри, за да я интегрират успешно в училищния процес. Харесва ми, че детето много си обича учителката. Един ден дойде и пожела да подари мои обици на мис Брукс. Обясних й, че съм ги носила и не е удобно. Избрахме други, а тя сама се постара да ги опакова.
- Някъде пишеше, че от два стола накрая си останала на земята. Забавила си се при избора между бащата на детето си Явор Златанов и продуцента Ники Николов.
- Не следя какво се пише за личния ми живот. Ще се опитам да отговоря с чувство за хумор. В момента подготвям изключителен проект, който ще се появи есента по бТВ. Кастингът за водещ на предаването също мина супер. Приемам, че всички подобни новини са
успешен пиар за мен,
който ще помогне да популяризирам още повече предаването си. От друга страна си мисля, че хората едва ли ги интересува на колко стола седя и дали съм седнала с кръстосан крак, или не. По-важното е как живея. За първи път от толкова много време се чувствам прекрасно.
- Казваш го много смело, не изпитваш ли суеверен страх, че ще ти завидят?
- У себе си пазя твърде малко количество суеверие. Вярвам, че от моите нагласи към света и нещата от живота зависи как светът ще се отнесе към мен. Никога не съм завиждала и мразила друг човек и няма как някой да изпитва подобни отрицателни емоции към мен. Обикновено ми се случват нещата, които очаквам. Животът ми би трябвало да е повод за вдъхновение, а не за завист и гняв. Не говоря генерално. Стига ми да вдъхновявам дъщеря си, близките и колегите.
- Каква е ролята на продуцента Ники Николов в твоя живот?
- Честно ти казвам, че няма как да коментирам никакви въпроси от личния си живот. Ще ти спестя и въпроса дали имам човек до себе си. Всеки мой отговор ще последва нов въпрос, няма смисъл. Никога не бих казала лоша дума за другия най-важен човек в живота на моята дъщеря. Със сигурност това не са важни въпроси, които биха интересували някой друг освен самата мен.
- Намираш ли начин и време да си почиваш и забавляваш?
- Страшно обичам да пътувам. Сега успях да си открадна 4-5 дена, за да отида на Карибите.
Там е суперготино за гмуркане
Не съм професионалист в подводния спорт, но не съм и съвсем начинаеща. Доста години съм тренирала синхронно плуване и този опит ми е полезен. Обожавам да слушам ритъма на подводния свят, да чувам биенето на собственото си сърце. Също толкова мразя да съм нависоко. За нищо на света не бих скачала с парашут.
- Гмуркала ли си се заедно с Алекс Раева?
- Не съм имала това удоволствие, но тя доста ми е разказвала за своите преживявания. Има си професионална екипировка и приятели, с които търси приключенията. Едва ли скоро ще я настигна. Моето желание е да драсна нанякъде с половинката ми и да се потопя на едно много цветно и чисто място.
- Зрителите те видяха като водеща на "Денсинг старс", би ли се захванала отново с подобен проект?
- Имам само добри спомени от този формат. Танците винаги са ме вдъхновявали, а и шоуто беше пълно с положителни емоции. Харесвам предавания, които са вдъхновяващи и вадят добрите, а не лошите ни черти.
- Продължават да са модерни предавания, в които затварят участниците между четири стени. Сега и миските са подложени на изпитание. Ти би ли се впуснала в подобно приключение?
- Доброволното затваряне в една къща със сигурност изостря сетивността. Трябва много добре да познаваш себе си, да си убеден, че нищо не би те разклатило, за да поемеш подобно предизвикателство. Ако имаш съмнение, че ще се поддадеш на провокация, по-добре отхвърли офертата. Аз лично не бих се затворила някъде с хора, които не познавам. Само бих загубила от този експеримент.

 

ОБИЧ: Радост загърбва работата с, за да е близо до дъщеря си в труден за нея момент.
ОБИЧ: Радост загърбва работата с, за да е близо до дъщеря си в труден за нея момент.
ЗА СПОМЕН: Радост между главния архитект на София Петър Диков (в дясно) и брат му арх. Калин Диков.
ЗА СПОМЕН: Радост между главния архитект на София Петър Диков (в дясно) и брат му арх. Калин Диков.
БИЖУ: На лявата си ръка Радост е сложила гривна на световноизвестната италианска дизайнерка Ана Дело Русо.
БИЖУ: На лявата си ръка Радост е сложила гривна на световноизвестната италианска дизайнерка Ана Дело Русо.