Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЪДБА: Майката Зоя сама трябва да се грижи за болния си съпруг.
СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ
СЪДБА: Майката Зоя сама трябва да се грижи за болния си съпруг. СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ

Майката на шофьора убиец Михаил Куртев, който блъсна 12 души на спирка на бул. "Цариградско шосе", разказа пред в. "168 часа", че синът й е много разстроен заради огромното нещастие, което е причинил.
В понеделник вечерта почина втората жертва на жестоката катастрофа - 6-годишната Елена Михайлова. 12 дни лекарите в болница "Света Анна" се бориха за живота й, но травмите, с които беше прието момиченцето, се оказаха фатални. Часове след сблъсъка на таксито в спирката на 10 юли почина 25-годишната Станислава Асенова.
"Да, факт е, че е пил мента. Не го оправдавам. Но това е трагедия, която може да се случи на всеки." Така коментира инцидента Зоя. В първото си интервю майката на шофьора разказва, че след развода с жена си Куртев живее с родителите си. Баща му Николай Куртев е неподвижен след прекаран тежък инсулт. За него се грижели синът му и жена му.
- Какъв човек беше синът ви преди инцидента?
- Винаги е бил много добро момче. Съвсем обикновен човек, 78-и набор, 35-годишен. Нито е съден, нито има някакви провинения. Никога не е участвал в побоища, чисто минало. 13 години беше таксиметров шофьор. Когато е станал инцидента, не е бил с клиенти.
Има дъщеричка на 10 години. След като чу за смъртта на момиченцето, което блъсна, това още повече го разстрои. Много тежко го преживя снощи, след като разбра. Той е в ареста в момента, там е чул за смъртта й. В шок е.
- Какво ви разказа за момента на катастрофата?
- Грешката му е, че е пил. След това вече трагедията е била неизбежна. Казва, че са го засекли. Ако не беше станало това, нямаше да стигне и до катастрофата. Сега тепърва ще се търсят експертизи и ще се проверява версията. Но, хубаво, седнал е да пие мента с мляко с приятелите си, защо е тръгнал да кара? Трябвало е да си остане с тях. Щял да ходи да рита в "Младост". Не се е съобразил.
- Друг път правил ли е нарушения?
- Има актове, че не е спрял на знак "Стоп" например, че е говорил по телефона. Но такива всеки шофьор има. Собственикът на таксиметровата компания Лазаров също каза, че при тях няма никакви оплаквания от него. Колата му е най-чистата във фирмата. Той си е такъв - чистофайник до безумие. За колата си трепереше много.
- Никакви оплаквания?
- Не, абсурд. Когото и да питате. В блока с всички е в добри отношения. Ние сме от 1976 година на това място, тук съм го родила.

Цялото интервю четете в новия брой на в. 168 часа