Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СТРАТЕГИЯ: Главният прокурор Сотир Цацаров може би ще се съобрази с думите на защитен свидетел.
СТРАТЕГИЯ: Главният прокурор Сотир Цацаров може би ще се съобрази с думите на защитен свидетел.

Прокуратурата най-вероятно ще ползва защитен свидетел по делото за прилагането на специални разузнавателни средства, научи в."168 часа" по предварителна информация.
Според някои не е изключено това да бъде един от четиримата, срещу които бяха подвигнати обвинения.
Софийската градска прокуратура обвини настоящия ръководител на СДОТО Сергей Кацаров и двамата негови предшественици - Цветан Иванов и Камен Костов, в злоупотреба със служебно положение с настъпили тежки последици.
Ако се докаже вината им,
е възможно да получат
от 1 до 8 години затвор
Костов в момента е шеф по сигурността в АЕЦ "Козлодуй". За Цветан Иванов в."168 часа" научи, че заема пост в близката до МВР фирма - БМВ, чрез която са били закупени подслушвателните устройства.
Радко Димитров, който си спечели славата на "човека с отвертката", защото се опитал да махне харддиска на компютъра навръх рождения си ден, ще бъде обвинен за опитите му да повреди записващото устройство. Той е шеф на отдел 4 в СДОТО и е ръководел операциите по подслушването.
Ден след като бяха повдигнати четирите обвинения, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше разпитван близо 5 часа в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Основната тема на разпита е бил отстраненият от поста си шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и използването на специалните разузнавателни средства. Малко по-късно същия ден Специализираната прокуратура също разпита Цветанов. Там той даваше обяснения повече от 2 часа.
На Цветанов няма
да бъде повдигано обвинение преди изборите,
твърдят източници на вестника. Това обаче може да се случи веднага след като следващото правителство спечели властта.

Целия материал четете в новия брой на в."168 часа"