Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мила Роберт КАДЪР: Инстаграм/mila_robert
Мила Роберт КАДЪР: Инстаграм/mila_robert

Певицата се извини, но добави: Готова съм да платя цената заради хилядите млади, които напускат България

Бурни реакции в социалните мрежи предизвика участието на певицата Мила Роберт в "София Прайд". При излизането на сцената тя беше облечена с рокля в цветовете на българския трибагреник. Преди да започне да пее тя съблече дрехата и я хвърли на земята, а отдолу Роберт бе облечена с рокля с цветовете на ЛГБТИ флага. Именно този жест предизвика огромно недоволство у обществото и последваха обиди към певицата.  

Ей тъй кат стане ,,,, и се сещам за , Мила Робърт https://hotarena.net/laifstail/mila-robert-zavarshila-gimnaziya-s-golyam-zor-edva-vrazvala-3 Мила Роберт, която е сред участниците в танцовото състезание „Денсинг старс”, завършила гимназия с неимуверни усилия.

Публикувахте от Grigor Zdravkov в Неделя, 23 юни 2024 г.

Някои го окачествиха случилото се като гавра и поругаване на българския трибагреник. Певицата публикува на сторита в инстаграм профила си си част от обидите и заплахите, включително и такива за живота ѝ, които е получила и моментално се извини за постъпката си. 

"Умри", "Вън от България парцал долен", "боклук скапан", гласяха част от тях. 

"Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", пише дъщерята на Ваня Щерева в публикация в инстаграм профила си.

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем "различните", които са също толкова хора, колкото и "нормалните"?

Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме", пише още Роберт.