Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Кутев Кадър: bTV
Антон Кутев Кадър: bTV

"Не мисля, че има проблем с избора на председател на парламента. Работата на Народното събрание е да прави компромиси, не виждам проблем в избора на Рая Назарян, а това са истерии". Това коментира бившият говорител на служебните правителства на Румен Радев Антон Кутев пред Би Ти Ви. 

Борисов е в много сложна ситуация. Казваме, че е спечелил, но е загубил изборите. Загубил е гласове. Дава си сметка, че не може много много да управлява. Неговата задача е много сложна в момента, каза Кутев.

Според него партиите бягат от думата "коалиция", защото са прекалили с истериите. Напълно възможно е да се състави правителство, категоричен бе той. 

"Не вярвам, че ГЕРБ  ще изпуснат мандата. Всичко, което се случи през последните 4 месеца, е планирано. Борисов и Пеевски си решиха, че могат да минат през едни избори и да си ги спечелят. Ще се намерят още 5-6 гласа с възможностите на Пеевски", каза Кутев.

"Цялата безгръбначност в политиката се наказва и ПП получиха това, което заслужават. 

Виждам, че десните, за разлика от ПП, реагират много адекватно", каза още Кутев.

"Корнелия Нинова доведе до това БСП да оцелява. Не вярвам, че тя ще се върне. Превърна партията в секта, която не може да съществува сама", коментира още той. Според него трябва да се смени образът, който тя създаде. Трябва да са нови хора, убеден е Кутев и добави, че председателят на младежкото обединение може да оглави партията. Тези деца бяха легитимни, когато излязоха да поискат оставката й, обоснова се Кутев.