Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Танковски Кадър: БНТ
Тодор Танковски Кадър: БНТ
  • Има две пробации, предстои да му повдигнат обвинение
  • Вътрешна проверка открила липса на строителни материали

31–годишният кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е задържан заради липса на строителни материали, които закупил с бюджетни средства и след това ги продал, за да ги проиграе на хазарт, научи "24 часа". Капката, която преляла, била, че продал камината на селския пенсионерски клуб за 80 лева и заложил парите. "Става въпрос за тип печка–камина", обясниха потресени жители на Войнягово.

Танковски е трети мандат кмет, а на последните избори е избран с листата на "Синя България". Когато спечели първия мандат бе едва на 22 години. 

Вътрешна проверка на община Карлово, към която се числи и кметството на Войнягово, установила, че закупенитe от Танковски строителни материали липсват. За случая били уведомени органите на реда. Срещу кмета е образувано досъдебно производство и днес е бил арестуван. Два пъти е бил осъждан на пробация.

В селото не изключват поради проблемите му с правосъдието скоро да бъде отстранен от длъжност. Засега е задържан за 24 часа и предстои да му повдигнат ново обвинение. "При всички случаи ще има предсрочни избори във Войнягово, а Танковски го чака ефективна присъда", допълват в селото.