Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Огнян Минчев

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Проф. Огнян Минчев СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Лидерство. Професионална политическа дейност, основана на разум, отговорност и отказ от нарцисизъм. Обръщане с лице към всички български избиратели - отказ от уговаряне на собствените съмишленици в собствения "балон" и развитие на национална политическа визия, основана на собствената политическа идентичност.

Отказ от месианската представа за собствена идентичност и приемане на необходимостта от конкуренция и партньорство с другите участници в процеса... Ама те били мафиоти, олигарси... След като са на сцената - с тях се работи. (Техните провинения са обект на правосъдието, което трябва упорито да променяме - да, тук има формален парадокс...) Няма лесни пътеки и гарантирани модели за успех.

Тези неща се говорят от повече от три десетилетия. Не зная дали значими аспекти българската демократична култура носят генетични деформациии или имаме лош късмет. Когато една политическа платформа е загърбена от половината си избиратели отпреди година и от огромната част от наличните избиратели в страната, тя е длъжна да промени начина си на мислене и действие. Само че промяната най-често е паразитно пропагандно клише, прикриващо факта, че променяйки се, в основното си оставаме същите...

От Фейсбук.