Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таджер ръководи строежа на АЕЦ “Козлодуй”. На снимката от ляво на дясно са Петър Петров, Иван Личков, Овед Таджер и Тодор Живков.
Таджер ръководи строежа на АЕЦ “Козлодуй”. На снимката от ляво на дясно са Петър Петров, Иван Личков, Овед Таджер и Тодор Живков.

82-годишен дядо само за 30 минути успява да накара момиче на 13 г. да му прави орален секс и след това отново прави секс с него. Майката ромка свожда собствената си дъщеря срещу по-нисък наем.

Първоначално Овед Леон Таджер е обвинен в изнасилване, но след показанията на жертвата, че сексът е бил доброволен, е подведен под отговорност само за педофилия и блудство. Момичето твърди, че майка и не занела за половия контакт повече от месец.

Таджер е знаменитост през социализма.

Бил е

зам.-министър

на енергетиката

до 1976 г.,

участвал е и в

проектирането на

АЕЦ “Козлодуй”

50 дела за различна форма на педофилия се водят в София към момента. Педофилия е сексуалното влечение към деца. Законът наказва всеки, навършил 16 г., който осъществи полов контакт с дете под 14 г. Повечето дела са за блудство - опипване без сексуален контакт. Най-често то става в градския транспорт, където похотливи чичковци използват блъсканицата, за да обарват ученички.
50 дела за различна форма на педофилия се водят в София към момента. Педофилия е сексуалното влечение към деца. Законът наказва всеки, навършил 16 г., който осъществи полов контакт с дете под 14 г. Повечето дела са за блудство - опипване без сексуален контакт. Най-често то става в градския транспорт, където похотливи чичковци използват блъсканицата, за да обарват ученички.

На стари години се оттегля в столичния кв. “Люлин”, където има два апартамента. Притежава още няколко имота, които дава под наем, защото пенсията не му стига.

Така той се запознава с Цветанка Рангелова. Тя е циганка малко над 30-те и е доста привлекателна. Родила е дъщеря си на 18 г. Двете няма къде да живеят, затова търсят квартира.

Таджер изглежда добър хазяин. Цветанка харесва и апартамента, затова решава, че трябва да спи с дядото, за да го получи. Двамата правят секс през януари 2010 г. Уговарят се семейството да наеме 29-и апартамент на 10-ия етаж в блок в столичния кв. “Люлин”. Няколко етажа по-надолу живее и самият Таджер.

Изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов връчва почетна статуетка на Овед Таджер.
Изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов връчва почетна статуетка на Овед Таджер.

Мъжът вече е на години и макар и да не е загубил половата си мощ, не може да върти домакинството. Разбира се с Цветанка тя да чисти апартамента му, вместо да плаща по-висок наем. Жената чисти всяка седмица, 13-годишната ѝ дъщеря също помага.

През октомври 2012 г. Цветанка е заета и дъщерята отива да чисти сама. Таджер предлага на момичето да вечерят. Двамата сядат на масата и домакинът пуска порноканал. Започва да опипва момичето по десния крак и да стиска гърдите ѝ. Тя се противи, но Таджер продължава още 10-ина минути, става ясно от обвинителния акт, който е внесен в съда.

Само 2 седмици по-късно дъщерята отново е сама с Таджер. Той ѝ предлага да седнат на дивана и да пият бира. Започва да я гали по гърдите и да я опипва с ръка по половите органи. След 20-ина минути предлага на момичето вибратор, но то избутва ръката му и си тръгва.

Няколко пъти малката ходи при Таджер, но с майка си, на която твърди, че не казва нищо. На 19 декември обаче е сама. Дядото я убеждава да се съблече и 13-годишната остава само по прашки. След кратко опипване я кани в банята с думите: “Ела да ми изтъркаш гърба, но свали прашките да не се намокриш”. След 2 минути момичето вече прави орален секс на Таджер. След около 5 минути Таджер еякулира. После се изкъпва и обръсва, преди да отиде в спалнята. Там отново прави секс с момичето, което се оказва девствено. Когато вижда кръвта, то се изплашва.

“Ще кажа на мама”, заявява, но Таджер го убеждава да не го прави. Обещава да му прави скъпи подаръци, дори да припише апартамента.

Подарява ѝ смартфони, таблети, дава и джобни пари за училище. Един ден обаче малката все пак казва за случилото се на майка си, която уж не знае. Майката кара дъщеря си да заснеме секса с дядото.

“Ще е страхотно, ако ме снимаш как ти правя свирка и ми говориш мръсотии”, казва тя на Таджер. Според обвинението мъжът се съгласява. Това после се оказва едно от основните доказателства срещу него.

С видеото, записано на телефона ѝ, двете отиват в полицията, която започва проверка.

Оказва се, че Таджер има и други провинения по линия на педофилията. В компютъра му

полицаите

откриват над

20 видеа с

детско порно

и множество снимки на голи момиченца под 14 г.

Намерен е и незаконен пистолет “Маузер” 6,35 мм. Заради годините му и чистото му съдебно минало съдът налага на перверзника мярка за неотклонение “подписка”. Днес тя вече е отпаднала.

Пред разследващите Таджер е признал всичко, но пред “24 часа” заяви, че е невинен и се въздържа да коментира в детайли обвинението за педофилия.

“Цветанка е сводница, тя си измисля", каза той. “Тя ми предложи да спи с мен, за да ѝ дам апартамента под наем”, допълни той, докато с треперещи ръце опитваше да отключи вратата на апартамента си. След около 2 минути успя да отвори.

Днес Таджер трепери и трудно намира ключалката на входната си врата.
Днес Таджер трепери и трудно намира ключалката на входната си врата.

Таджер твърди, че в обвинителния акт е представена гледна точка, различна от реалността. Според него

дъщерята го

съблазнила,

а той ѝ се

отблагодарил

с подаръци

Смята, че момичето е било накарано от майка си да легне с него заради материални облаги.

Съседите на бившия зам.-министър също знаят за казуса. Не си спомнят да са виждали Таджер с други деца, но са категорични, че малката циганка продължава да посещава дядото.

Според една от версиите им момичето е правило секс с дядото, за да му припише апартамента. Двете циганкине са частни обвинители и граждански ищци в процеса срещу Таджер. Има възможност обаче след приключване на наказателното дело двете да внесат искова молба в съда за претърпени морални вреди.

Дъщерята вече има и бебе, което, по думите на съседи, не е от Таджер. Те предполагат, че момичето още чисти апартамента на дядото, но не знаят дали правят секс.

Заради обвиненията Таджер може да получи до 6 г. затвор. В момента делото е висящо на първа инстанция в Софийския районен съд. Следващото заседание е насрочено за януари 2017 г.

Таджер: Направих първата копка на АЕЦ “Козлодуй”

“За добро или за лошо станах участник, а и изпълнител на всички важни държавни решения до началото на 90-те г., свързани с политиката на България по отношение на ядрената енергетика. Бях сред хората, направили през есента на 1969 г. първата копка, изпреварила официалното правителствено решение за строителството на бъдещата централа, за което до последния момент имаше колебания. Преди това участвах в избора на площадката, който трябваше да се проведе секретно.”

Така Овед Леон Таджер описва ролята си при изграждането на АЕЦ “Козлодуй” в специално издание за електроцентралата. Той разказва как имало противници на много високо ниво срещу изграждането на централата.

“За мен най-голямото и удивително постижение е, че всяко от сложните съоръжения, съставящи тази ядрена мощност, тръгваше отведнъж, при първия пуск, но това струваше месеци наред безкрайни предварителни проверки, отново и отново”, спомня си с умиление Таджер.

“Оптимист съм за АЕЦ “Белене”, защото доброто бъдеще на страната, без съмнение, е обвързано с развитието на ядрената енергетика. Съжалявам само, че преди години не се преборихме да продължи започналото строителство на тази централа. Моето пожелание към всички, които градиха и експлоатират АЕЦ “Козлодуй”, е да бъдат с гордо вдигнато чело, защото те са хората, създали ядрената енергетика на България”, завършва Таджер.

Обесват баща му през 1941 г., взривявал влакове

Бащата на Овед Таджер е обесен през 1941 г. заради участието си в няколко атентата.

Леон Йосиф Таджер е роден в София в семейство на известен адвокат.

Следва земеделие във Виена, но не завършва. Член е на Българската комунистическа партия, участва в нелегална дейност срещу властта. През 1941 г. работи като общ работник под името Здравко в пристанище Русе и като Димитър Киров в акционерно дружество “Петрол”.

На 29 октомври 1941 г. извършва саботаж, след като взривява влак. Обесен е в русенския затвор на 15 декември 1941 г.

Рафинерията за нефтопродукти в Русе – най-старата в страната, след нейната национализация е наречена на негово име - Нефтопреработващ завод “Леон Таджер”. Предприятието е преименувано след 1989 г. в “Бимас” АД, а впоследствие е приватизирано. 

Леон Таджер (с бялата блуза с хикс на нея) сред работници от Русенското пристанище, преди саботажа през 1941 г.
Леон Таджер (с бялата блуза с хикс на нея) сред работници от Русенското пристанище, преди саботажа през 1941 г.