Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров  е един от малкото в елита на тениса, които изпълняват бекхенд с една ръка. Снимка: instagram.com/grigordimitrov
Григор Димитров е един от малкото в елита на тениса, които изпълняват бекхенд с една ръка. Снимка: instagram.com/grigordimitrov

Григор Димитров попълни една от малкото “дупки” в невероятната си кариера.

Трябваше му доста време, но за първи път в кариерата си е на 1/4-финал и на “Ролан Гарос”.

Бившият №3 в света отстрани 7:6 (7:5), 6:4, 7:6 (7:3) своя абонат Хуберт Хуркач (Пол) и стана шестият активен играч, влязъл сред най-добрите 8 на всички турнири от “Големият шлем” и тези от категорията “Мастърс 1000”. Другите са Новак Джокович, Рафаел Надал, Марин Чилич, Данил Медведев и Анди Мъри. С поне 1/4-финал и на четирите “Шлема” са още Стан Вавринка, Кей Нишикори, Матео Беретини, Яник Синер, Карен Хачанов, Андрей Рубльов и Карлос Алкарас.

“Мислех си, че точно на “Ролан Гарос” никога няма да успея да го направя. Винаги към искал да играя във втората седмица и в Париж. Най-после мога да кажа: Направих и тази крачка”, сподели Димитров. Днес той ще срещне втория в световната ранглиста и шампион от Australian Open Яник Синер (Ит), който позволи на французите да мечтаят за кратко, но въведе ред и победи 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 Корентен Муте.

Съвсем очаквано Григор бе в добро настроение и отговори и на въпрос за личния си живот. Поводът бе присъствието край корта на Ализе Лим. Бившата френска тенисистка в момента работа за Eurosport.

“Цял живот едно и също. Не знам. Но не се дразня. Всеки път, когато ме видят с жена, ме питат това (дали му е гадже - б.р.). С нея (Ализе) се познаваме от 14-годишни и тя е една от най-близките ми приятелки. Това са само слухове, няма нищо между нас. Дори и само да говоря с момиче, винаги първата теория е тази. Интересно защо така се случва. Ако аз ви видя вас в такава ситуация, ще си кажа: Да, това е негова приятелка”, отвърна Димитров.

При опит да стигне до топка с плонж той нарани ръката си, по която имаше кръв.

“Това изобщо не ми попречи. Казвах си, че трябва да отигравам всяка топка. Нито една не трябваше да мине покрай мен. Кръвта ме върна в детството, когато у дома играех на различни настилки. Имам хубави спомени от този период”, обясни Григор.