Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За мен са неоснователни днешните протести, след като миналата седмица е проведена среща със зам.-кмета по транспорт и с представители на протестиращите, на която е обяснено, че промените в центъра не премахват стоянки, както и че са поискани техни предложения, които да бъдат разгледани допълнително. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си. 

"Проведохме среща с представители на големите таксиметрови компании в София и на Сдружение с нестопанска цел "Съюз такси". Споделиха, че не участват в днешните протести на таксиметровия бранш и изразиха неразбиране за причините. 

Чуваме различните мнения и ги ценим. Всеки има право на различно мнение и право да го изразява.

Подходът ни в разговори с различни сектори досега е бил ясен - конструктивен и с очертаване на ясни стъпки за следващи действия. Така решаваме трупаните с години проблеми. Не с протести първо, а с разговор после.

Така ще се случи и с предложенията на представителите на големите таксиметрови компании. За нас таксиметровият бранш е изключително важен, за да бъдат решени транспортните проблеми на града. В лицето на моя екип ще срещнат подкрепа и готовност за съвместна работа. Конструктивният диалог е начинът за системно справяне с проблемите на всяка общност. Ще възстановим работата на работната група, на която ще се презентират, обсъдят и подредят в реалистичен план за действие всички идеи на общината и таксиметровия бизнес за подобряване на транспортното обслужване в града.

Искам да уверя софиянци, че чуваме мненията и гласовете на всички. И ги уважаваме, особено автентичните, искрените и тези, които търсят решение, а не конфликт. Ще спазим ангажимента си София да бъде град за хората и град на възможности", пише още Терзиев. 

Проведохме среща с представители на големите таксиметрови компании в София и на Сдружение с нестопанска цел "Съюз такси"...

Публикувахте от Васил Терзиев в Вторник, 14 май 2024 г.