Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абитуриенти палят димки пред храм "Св. Александър Невски".. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Абитуриенти палят димки пред храм "Св. Александър Невски".. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Родители в Монтана подариха обувки за 2 хил. лв. на дъщеря си

Балони с райски газ, алкохол, цветни димки и оркестри забавляват абитуриентите в последния им учебен ден - т.нар. изпращане от училище. А като подарък заради отличния им успех може да получат обувки за 2 хил. лева или танцьорки, които играят кючек.

“Обувките струват около 2 хил. лева. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме”, разказва София - майка на абитуриентката Борислава от Монтана.

Същевременно в социалните мрежи нашумя видеоклип на абитуриент, който празнува в ресторант, а като изненада от голям кашон се появяват две танцьорки. “Наздраве за абитуриента”, казват те, докато играят кючек. Оказва се, че са подарък от брата на абитуриента.

Тази година отново сред дванайсетокласниците е модерно да палят димки с жълт, розов, лилав, зелен или син пушек. Те може да струват между 2 и 4 лева, като зависи от продължителността на дима. Но въпреки че зрелостниците са се заредили добре с такива димки, полицията не им разрешава да ги палят.

Абитуриентки са излезли от прозорците на кола, за да отпразнуват завършването си.
Абитуриентки са излезли от прозорците на кола, за да отпразнуват завършването си.

На площад “Св. Александър Невски” в София има строг контрол от страна на полицаите, които не позволяват на младежите да се веселят, излезли през прозорците на автомобилите си. Те прекъсват и оркестрите, които свирят попфолк музика. Още по-строги са, ако засекат някой да диша балони с райски газ - веднага му съставят акт.

Хит сред абитуриентите са и комплекти с топчета, които изпускат дим в шест различни цвята – червен, оранжев, жълт, син, зелен и бял, за 1,20 лв. Другият начин, с който привличат внимание, са пачките със столевки с образа на притежателя им, а абитуриентите ги хвърлят към случайните минувачи.

Зрелостници вдигат наздравица за края на училището.
Зрелостници вдигат наздравица за края на училището.