Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родната efbet Лига навлиза в решаващата си фаза. След края на "редовния" шампионат, първенството се разделя на 3 различни групи, в които ще се решат най-големите въпросителни - кой ще е шампион, кои отбори ще играят в Европа и кои тимове ще запазят мястото си в елитните 16 на българския футбол? 

Въпреки че "редовният сезон" приключи, платформата за онлайн спортни залози efbet.com продължава със своя бонус за българското първенство - 150 х 50 лева след всеки кръг на шампионата. 

Разделянето на efbet Лига

След изиграването на 30-те кръга, отборите бяха разделени на 3 групи - от 1-во до 6-то място, от 7-мо до 10-то и от 11-то до 16-то. И всяка една от групите си има своята интрига. 

Шампионската група 

Лудогорец има сериозен аванс пред своите конкуренти за първото място и ще е цяло чудо, ако не спечели 13-та поредна титла. Към момента разликата с втория в класирането е 12 точки и, чисто математически, се нуждае от 4 точки в оставащите 5 кръга, за да си гарантира златните медали. 

Нататък в класирането обаче ситуацията е много интересна - битката за второто място между ЦСКА-София и Черно море ще се води до края, като разликата в момента е 2 точки. Локо (Пловдив) и Левски са съответно на 8 и 9 точки от втория в класирането към момента. Ако един измежду Лудогорец и ЦСКА-София спечели Купата на България, 4-тият в класирането ще играе бараж за участие в Европа, така че "смърфовете" и "сините" определено има за какво да се борят. 

Битката в "шампионската група" започва в събота (27.04), когато ЦСКА-София и Левски се изправят един срещу друг на стадион "Васил Левски". Към момента, "червените" са фаворит за вземането на 3-те точки. 

Локо (Пд) може да се възползва от тежкия двубой на "сините", но на свой ред пловдивчани имат сериозно гостуване - на Черно море във Варна, в неделя вечер. 

Битката за 7-мото място 

3 са отборите с реален шанс да достигнат до 7-мото място, което дава право на участие в бараж за влизане в европейските клубни турнири. В момента на заветната позиция е Ботев (Пд) с 44 точки - 1 повече от ЦСКА 1948 и 5 повече спрямо Арда. Това е и единствената от 3-те групи, в която отборите ще се изправят по два пъти помежду си. 

Славия е с 33 точки, като има да наваксва сериозен пасив в оставащите 6 мача, но по традиция "белите" могат да объркат сметките на всеки един отбор, който ги подцени. 

В първия мач Ботев (Пд) е домакин на Славия (27.04), като "канарчетата" са фаворити в двубоя (1.95* коефициент за победа). Два дни по-късно е домакинството на ЦСКА 1948 на Арда, като там се наблюдава леко предимство в полза на "червените" - 2.20* за тяхна победа срещу 3.50* в полза на кърджалийци. 

6 тима, 3 спасителни позиции в дъното на efbet Лига 

Изключително интересно се очертава да е на дъното на класирането, където 6 отбора се впускат в люта битка за оцеляване, а разпределението е следното: 

  • 11-то, 12-то и 13-то място гарантират участие в efbet Лига и през следващия сезон;
  • 14-то място праща отбора, класирал се там, на бараж срещу 3-тия от Втора лига; 
  • 15-то и 16-то място пращат съответните отбори във Втора лига през следващия сезон.

Берое е фаворит за оцеляване, тъй като е с 5 точки аванс пред Локомотив (София) - отборът, намиращ се на мястото за бараж. Ситуацията обаче е много динамична. Хебър и Пирин са с по 30 точки и са окупирали "безопасните" места. На двете позиции за изпадане са Ботев (Враца) с 22 и Етър с 14 точки, като задачата на тима от Велико Търново изглежда непосилна. Ако не спечели гостуването си на Берое на 29.04, Етър официално ще се превърне в първия изпадащ отбор. 

Бонусът за efbet Лига важи до края на шампионата

Както е известно, след всеки кръг на efbet Лига, efbet раздава 150 награди по 50 лева под формата на безплатен залог. Наградите се разпределят на случаен принцип измежду потребителите, осъществили Pre-Match или Live залог, отговарящ на правилата и условията на букмейкъра. 120 бонус награди се разпределят между тези, заложили На Живо, а 30 - между тези, осъществили залог преди старта на двубоя. 

Бонусът е наличен до края на мачовете от елитната група в българския футбол, като важат правила и условия, с които всеки може да се запознае изцяло в сайта efbet.com. 

Хазартът е само за забавление - играта трябва да бъде отговорна!

efbet призовава всички ползватели на услугите на игралната индустрия да бъдат отговорни към своята игра. Хазартът крие риск от развиване на зависимост. Той не е средство за генериране на приходи, а печалбите не са гарантирани. Чрез предлаганите контроли за разумно залагане efbet предоставя на своите потребители спомагателно средство за това играта да бъде и остане отговорна.