Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Кутев
КАДЪР: БНТ
Антон Кутев КАДЪР: БНТ

Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка. Това коментира в "Още от деня" по БНТ Антон Кутев - говорител в служебните правителства, назначени от президента Румен Радев - на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

"Не е вярно, че всеки може да стане всичко. Не е вярно, че всеки може да бъде министър и не е вярно, че на министерското кресло може да сложиш всеки и това да няма последствия. Аз лично смятам, че самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка от негова страна. Цялата му проява през тези две седмици като министър-председател е силно компромисна и проблематична и че това отделно да се направи и външен министър, просто е прекаляване с нервите на избирателите", каза Кутев.

Той коментира сътресенията в сглобката преди да се разпадне.

"Това е като в семейството - както казваше Блага Димитрова - бяхме най-близки, от сега нататък сме най-чужди в света. Та сглобката, която до сега работеше много добре 9 месеца, изведнъж като се разглоби започна да се мрази неистово и да изпада във всякакви битки. Впечатлен съм от възможностите на г-н Главчев. Аз го познавам още от парламента, но човек, който може едновременно, почти по едно и също време, да бъде председател на Народното събрание, шеф на Сметната палата, министър-председател и външен министър...

"В никакъв случай не му завиждам за политическата кариера. Надявам се да не го поканят да стане тенор в операта, защото е възможно цялото това да стане комично", отбеляза бившият говорител.