Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов

Автор: Лиляна Клисурова

Никакви очаквания нямам, даже не знам, че се срещат. Тяхна работа, те носят цялата отговорност.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента срещата между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев във връзка с искането на последния да бъдат сменени външния и земеделския министри и дали може да предложат друг външен министър, а не Даниел Митов. 

Вече не се съгласявам за нищо, отсече Борисов. За тях не коментирам нищо повече, отсече той всякакви въпроси за Радев и Главчев.

Борисов обаче отново напомни за масата партийни кадри на БСП, които Радев е назначавал в служебни правителства, след това създал цели партии - на Стефан Янев и ПП.

По повод обвиненията на БСП, че се крие доклада за "Боташ", Борисов разказа, че днес се е запознал с това, което се случвало в НС вчера. И препоръча на журналистите да отидат в Тутракан и да се запознаят с епопеята там.

Толкова можем да се гордеем с армията си, с пълководците, които имаме, така че това, което предлагаме - повишаване с над 30% на възнагражденията в Българската армия, е абсолютно заслужено и като памет, а и да не изтичат кадрите от армията, да бъдат добре платени. И не на последно място, виждате, през нощта се нанасят удари над Израел, което предизвиква все повече страх и основание за притеснение в целия свят. Като прибавим тази война, която е на границите ни в Украйна... благодаря на всички партии, че не само подкрепиха този законопроект, но мисля, че той ще се подкрепи от всички в залата.

Борисов отхвърли всички въпроси за външния министър с обяснението, че това е право на президента и премиера. Наше право е да повиши заплатите в армията наше право и задължение е следващата седмица да приключим проблемите в енелгетиката, свързани с Маришкия басейн, и това ще направим, допълни той.

ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предлагат - за газов хъб Балкан, Лукойл, Боташ, на извънредно заседание, казах на групата ни, обясни лидерът.

По повод опасенията на шефа на БНБ Димитър Радев, че не сме готови за еврозоната, Борисов напомни какво е било преди 3 г., когото бяхме допуснати в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната. Сега само можем да чуваме негативни вести, но всички ние сме си го заслужили с тези 3 г., отсече Борисов. На въпрос дали Асен Василев е причината, той отсече: Не, причината е в тези, които гласуваха за тези хора тези 3 г.

На въпрос какво е имал предвид, когато каза, че "Който пачки вади, от пачки умира", Борисов разясни: Защото гледах репортажите по телевизията и си спомням за фалшификатите, които пускаха по мой адрес. И сега същото им се случи на тях.

Нека да кажат, за какво са свидетелства  - че съм ял хора, то е смехотворно. Затова, както виждате, единственото по темата - пошегувах се, защото гледах какво показват по телевизията - кучета, котки. Но иначе казах, че ще коментирам, едва когато се произнесе съдът с присъда или отмяна, обясни Борисов.

Запитан дали би работил с ПП-ДБ след изборите, той обясни: Всичко зависи от тях. Не мога да разбера - те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за сегашния външен министър. А реагират срещу човека от тях, който взех - Дани Митов, и го направих зам.-председател, за да имаме мост, именно за да отговоря на такъв въпрос с тези хора. 

А за техните министри, които останаха, сйщо мълчат и считат, че им се полага. За областните управители също считат, че са в правото да го имат. А за какво е това право също не знам, и на базата на какво е. Но вие сте много добронамерени към тези въпроси и всеки ден е свързан с външния министър. Не е честно, ядоса се Борисов.