Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов СНИМКА: Йордан Симеонов
Слави Трифонов СНИМКА: Йордан Симеонов

Нападението на Иран над Израел снощи е абсолютното доказателство, че ислямският фундаментализъм и неговият режим в Иран нямат никакво място в съвременния свят, в който живеем. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във фейсбук профила си.

"Демокрация, свобода на словото, свобода и равноправие на жените и въобще състоянието свобода - всички тези неща са чужди на режима в Иран. Аятоласите отдавна управляват тази, иначе толкова прекрасна и богата, държава и това, което се случи снощи, беше съвсем логично", коментира той.

"Ако някой си мисли, че може да се преговаря с радикалния ислям, е или наивник, или невежа. Европейската история ясно е доказала това. Как средновековната българска държава е могла да преговаря с радикалния ислям на Османската империя? Как Испания е могла да преговаря с радикалния ислям на Арабския халифат? Как българите в Батак са могли да преговарят с радикалния ислям на башибозука? Как се преговаря с държава, която твърди, че трябва да бъдеш заличен от лицето на земята? Защото точно това е доктрината на радикалната ислямска държава Иран - държавата Израел трябва да бъде заличена", обясни Трифонов.

По думите му Израел е част от европейската цивилизация и европейската култура. Държавата на аятоласите не е. "От името на "Има такъв народ" и лично от свое име изказвам пълната си подкрепа и съчувствие към нашите приятели в Израел. Няма нужда да им пожелавам сила, защото историята е показала, че те я имат в огромно количество", допълни още той. 

Нападението на Иран над Израел снощи е абсолютното доказателство, че ислямският фундаментализъм и неговият режим в Иран...

Posted by Слави Т. Трифонов on Sunday 14 April 2024